Blijvend hoog rendement dankzij de RVS warmtewisselaar van ATAG

De warmtewisselaar, het ‘hart’ van je cv-ketel, is een cruciaal onderdeel: hier wordt de warmte van de brander overgebracht op het water. Hoe beter de overdracht, hoe zuiniger je cv-ketel. Het unieke van ATAG t.o.v. andere merken is de slimme constructie van de RVS warmtewisselaar. Dat verklaart waarom ATAG cv-ketels het meest zuinig zijn en blijven, gedurende de hele levensduur. Want alleen met een ATAG ben je verzekerd van een blijvend hoog rendement.

Bekijk ATAG cv-ketels

De ATAG cv-ketel uitgelegd

Jouw ATAG cv-ketel is meer dan een brander en een pomp. De innovatieve constructie van ATAG cv-ketels garandeert duurzaamheid, betrouwbaarheid en functionaliteit, of anders gezegd; de zekerheid van zorgeloos comfort.

Comfort is voor iedereen anders. Met CV-ketels in de CW klassen 3 t/m 5 voldoet het assortiment aan je wensen: snel warm water, veel warm water of gratis warmtecomfort in combinatie met een zonlichtsysteem en warmtepomp ready dus klaar voor de toekomst.

Modulerende cv-ketel
Elke ATAG cv-ketel is modulerend. Dat betekent dat de cv-ketel niet alleen maar op vol vermogen brandt, maar zich aanpast aan jouw warmtebehoefte. De ATAG cv-ketel gaat zo zuinig mogelijk om met jouw aardgas, zodat je snel geld kunt besparen.

Keramische cv ketelbrander
De brander is een belangrijk onderdeel van elke cv-ketel. Vervuiling of slijtage van de brander is een veel voorkomende oorzaak van storing. Elke ATAG cv-ketel heeft een ondersteboven geplaatste keramische brander. Dat garandeert een schone, efficiënte en veilige verbranding, zodat je zorgeloos kunt genieten van warmte.

Elektronische ontsteking
Een moderne ATAG cv-ketel heeft een betrouwbare elektronische ontsteking die het verwarmingsproces op gang brengt. Er is dus geen waakvlam. Dat is wel zo veilig en het helpt je te besparen op je energierekening.

Warmtewisselaar
Alle ATAG cv-ketels hebben een volledig RVS warmtewisselaar. Dat maakt ze het meest zuinig en duurzaam. Je kunt met jouw ATAG HR ketel tot wel € 350,- per jaar besparen, vergeleken met een gewone cv-ketel.

ATAG Economizer
De ATAG Economizer is een tweede warmtewisselaar, die in de i28ECZ en i36ECZ is ingebouwd. De warmte van de rookgassen, die normaal door de rookgasafvoer verdwijnen, worden nogmaals gebruikt om het water in de cv-ketel extra op te warmen. Het levert je 10% meer warm water bij minder gas. Dat is besparen onder een heerlijk warme douche.

A-label pomp
In elke ATAG cv-ketel zit en zuinige A-label pomp. Deze zorgt ervoor dat het verwarmingswater door je hele huis circuleert. De pomp is modulerend en past voortdurend de hoeveelheid warmte aan op jouw behoefte. Daardoor verbruik je nooit meer energie dan nodig.

"Een warmtewisselaar is een buizenstelsel dat langs de brander wordt geleid. In die buizen stroomt het water van je CV-installatie. In de warmtewisselaar wordt de warmte van de brander overgebracht op het water dat in huis door je radiatoren stroomt. Een warmtewisselaar die bestaat uit roestvaststaal (RVS) geleidt de warmte beter dan een aluminium warmtewisselaar. De warmte van de brander wordt dan beter overgedragen, waardoor de cv-ketel meer rendement uit het gas haalt. Mede hierdoor haalt je ATAG cv-ketel een machtig mooi rendement van bijna 110%! Een roestvaststalen (RVS) warmtewisselaar is ongevoelig voor corrosie, oftewel roestvorming. Door corrosie slijt een aluminium warmtewisselaar eerder, en vermindert het rendement van de cv-ketel. Door de slijtvaste RVS warmtewisselaar blijft het rendement van je ATAG cv-ketel zijn hele levensduur hoog. Na 15 jaar is jouw ATAG cv-ketel nog net zo zuinig als op de eerste dag!"

- Ernst Wilmink (ATAG monteur)

Daarom een ATAG warmtewisselaar

1. Heb je een RVS warmtewisselaar, dan wordt de warmte van de brander beter overgedragen dan bij een aluminium warmtewisselaar. Het resultaat is dat je meer rendement uit je gas haalt.

2. De RVS warmtewisselaar van ATAG is niet gevoelig voor roestvorming, ofwel corrosie. Door corrosie slijt een aluminium warmtewisselaar en neemt het rendement af.

3. De combinatie van een ondersteboven geplaatste keramische brander met een RVS warmtewisselaar reduceert vervuiling en slijtage. Het garandeert een schone, efficiënte en veilige verbranding, zodat je optimaal kunt genieten van zorgeloze warmte.

Voor iedereen een ATAG cv-ketel

ATAGwarmte heeft voor elk huis dé ideale cv-ketel, die je kunt kopen of huren. Er zijn drie series ATAG cv-ketels onderverdeeld naar Comfort Warmwater (CW) klassen, waardoor je ongeacht je wensen altijd een passende cv-ketel vindt.

Het serviceabonnement is de eerste 2 jaar inclusief. Na 2 jaar ga je € 14,15 per maand betalen en is het maandelijks opzegbaar. Met het ATAGwarmte serviceabonnement heb je een volledige garantie, onderhoud en 24/7 service. Mocht je liever willen huren, dan is dit serviceabonnement altijd inclusief. Zo geniet je tot 15 jaar lang van zorgeloos comfort.

Bekijk ATAG cv-ketels