Let op! Vanaf 1 juli zullen onze cv-ketel prijzen stijgen. U heeft tot en met 30 juni 2023 om te profiteren van de laagste prijs.

Nieuwe ketelserie: De ATAG P-Serie

Gepost op: 31 augustus 2020

ATAGverwarming heeft dit jaar een nieuwe ketelserie op de markt gebracht: de P-serie. ATAGwarmte verkoopt de P-Serie sinds april 2020. Tijd om hier meer over te vertellen! In deze blog lees je algemene informatie over deze ketelreeks. Ook maken we ook de vergelijking met onze andere ketels & vergelijken we de ATAG P35C met de Nefit Trendline.

P-Serie, hoogwaardige ketel met zachte prijs

De P-serie is de doorontwikkelde ketelserie van voorheen de A en E series. De E serie is 7 jaar op rij als best geteste cv-ketel door de Consumentenbond beoordeeld. De P-serie is de nieuwe opvolger hiervan.

Wat maakt de P-serie uniek? 

De P-serie is een hoogwaardige ketel met het hoogste rendement voor een zachte prijs. Binnen de P-serie zijn er drie verschillende vermogens zodat deze ketelserie bij elke woning aan kan sluiten.

De ATAG P20C is over het algemeen geschikt voor appartementen/studio’s tot maximaal 80m2. De ATAG P27C is een slag groter en is geschikt om woningen tussen de 80 – 150 m2 te voorzien van een warm huis. Als laatste in deze ketelserie hebben we de ATAG P35C. Deze ketel heeft een CW5 vermogen en kan het beste in woningen boven de 150-200 m2 opgehangen worden.

Vergelijking met andere cv-ketels van ATAGwarmte

Bij de P-serie van ATAG is men teruggegaan naar de basis van de cv-ketel. Wat direct opvalt is dat de ketel daardoor ook goedkoper is in vergelijking met andere ketels van ATAG. De ketels uit de P-serie hebben de grootte van een keukenkast model. Qua afmetingen is deze ketelreeks net zo groot als i-serie.

Het grootste verschil is dat de i-serie van ATAG vooral ontwikkeld is voor hybride systemen. De ketels gaan perfect samen met warmtepompen en zonneboilers. Met dit hybride systeem is de ketelserie voornamelijk gemaakt voor de toekomst. Ook levert de i-serie meer warm water. 

Bent u op zoek naar een warmwater canon? Dan is misschien de i-serie wat voor u. 

Een ander groot verschil tussen de P-serie en de i-serie die wij aanbieden heeft te maken met een Economizer. Deze heeft de i-serie wel en de P-serie niet.  Dit zie je direct terug in de productnaam van de ketel: er staat namelijk EC in de productnaam. Nu hoor ik je al denken: wat is een economizer? Een economizer is een apparaat in de rookgas. Door dit apparaat kan tijdens een normale douchebeurt de energie die nodig is om twee emmers warm water (1 emmer=10 liter) te verwarmen bespaart worden. Dit is dus op jaarbasis een flinke besparing!

Op onze website is daarnaast ook de Q-serie van ATAG te koop. Deze serie heeft vier verschillende modellen. Deze serie kenmerkt zich door een koperen boilers van 27 liter. Deze ketels zijn al een tijd op de markt verkrijgbaar (sinds 2002) en is daarom ook minder duurzaam dan de i- en of P-serie.

Weten welke cv-ketel van de P-serie geschikt is voor je huis? Of denk je misschien aan een andere ketelserie zoals de i-serie?
Krijg direct een advies en vul de ketelkiezer in!

Ketelkieswijzer

Bekijk het ATAG aanbod 

 

Vergelijking tussen de ATAG P35C en de Nefit Trendline

Een vergelijkbare ketel met de ATAG P35C (CW5) is de Nefit Trendline. Graag zetten we alle belangrijke dingen die je moet weten over deze twee ketels op een rijtje:

De Nefit TrendLine heeft een aluminium warmtewisselaar. Deze warmtewisselaar wil je het liefste van bovenaf schoonmaken, maar dit gaat niet zo makkelijk. Aangezien de warmtewisselaar van aluminium gemaakt is een bijkomstig gevolg dat er aluminium oxidatie (soort kalkaanslag) ontstaat in de wisselaar. Het onderhoudscyclus van deze ketel is daarom wat vaker. De aluminium oxidatie in de warmtewisselaar zorgt ervoor dat hij op die plekken niet opgewarmd kan worden. Bij de Nefit Trendline moet de warmtewisselaar 1 keer in de 18 maanden schoongemaakt worden.

Zie hieronder een aangetaste warmtewisselaar waar aluminium oxidatie heeft plaatsgevonden.

De ATAG P35C heeft een roestvast stalen warmtewisselaar. Bij deze ketel ontstaat er geen kalk. Hierdoor hoeft de ketel minder vaak in onderhoud. Bij de ATAG P35C is dit 1 keer in de 24 maanden.Door de roestvast stalen warmtewisselaar zit de ATAG P35C op een rendement van 15 jaar op 110,3%. Bij een aluminium warmtewisselaar start je met een rendement van 108% en na 15 jaar zit je op 80%. Dit betekent dat als je rendement naar beneden gaat, de ketel elke keer meer gas nodig heeft om diezelfde 20 graden te verwarmen.
Vermogen

Nefit Trendline heeft meer vermogen nodig om aan dezelfde capaciteit te voldoen als bij de ATAG P35C. Voorbeeld: de Nefit Trendline CW5 levert 16 liter water per minuut. Hiervoor levert de ATAG P35C 17 liter water per minuut.
Prijs

De prijs van deze twee ketels ligt nogal uit met elkaar. De Nefit Trendline is een paar honderd euro duurder dan de ATAG P-serie. Voorbeeld: de adviesprijs van de Nefit Trendline CW5 is rond de 1930 euro. ATAGwarmte biedt de P35C aan voor 1849 euro.

Overeenkomsten tussen deze ketels

De Nefit Trendline CW5 kan je goed vergelijken met andere combiketels. Deze ketel heeft een score op je jaarrendement warmwater van 90.6%. Dit is bij een vergelijkbaar met de ATAG P35C waar de score op je jaarrendement van warmwater 96% is. Beide ketels zijn qua warmwaterbeleving, rendement en prijs vergelijkbare producten.

Interesse in de P-Serie? Vraag hier direct je offerte voor deze ketel aan.