Let op! Vanaf 1 juli zullen onze cv-ketel prijzen stijgen. U heeft tot en met 30 juni 2023 om te profiteren van de laagste prijs.

Wanneer mijn cv-ketel vervangen?

 

Hoe oud wordt mijn nieuwe cv-ketel? Dat is vaak één van de eerste vragen die wij krijgen. ATAG cv-ketels gaan minstens 12 tot 20 jaar mee. Maar dat geldt lang niet altijd voor andere merken. De ene cv-ketel is namelijk de andere niet. Een minder betrouwbare cv-ketel kan na een jaar of 9 al de geest geven. Waar kun je op letten als consument? Je leest het in dit nieuwsbericht. 

 

Eén van de eerste signalen die je wat vertellen over je cv-ketel is wanneer deze regelmatig in storing gaat. Is je cv-ketel al een jaartje ouder? Dan zou je kunnen bijhouden wanneer je ketel een storing heeft. Zo kan je na loop van tijd inzien om de hoeveel maanden (of weken) de cv-ketel kuren toont. Gebeurt dit meer dan 3 keer per jaar? Dan wordt het tijd om aan een nieuwe te denken.

 

Cv-ketel vanvangen: oplopende stookkosten

Storingen zeggen dus iets over je cv-ketel, maar stookkosten ook. Heb je het idee dat je stookkosten de laatste jaren hoger zijn dan een aantal jaren terug? Dan kan dit goed komen door een oude cv-ketel. De meeste oude cv-ketels zijn onderhevig aan slijtage en verliezen rendement. In andere woorden: zij moeten harder werken om het huis op te warmen en zorgen dus voor hogere stookkosten.

Een ATAG cv-ketel is blijvend zuinig, ook op latere leeftijd. Dit komt door de unieke warmtewisselaar, het ‘warme hart’ van een cv-ketel. ATAG heeft een warmtewisselaar van Roest Vast Staal ontwikkeld die altijd beschermd is tegen slijtage. Dat scheelt enorm in verbruik en onderhoud. Een ATAG cv-ketel is dus na 15 jaar net zo zuinig als in het begin.

Waar moet ik op letten? 

Wil jij een cv-ketel die zo lang mogelijk meegaat voordat je deze moet vervangen? Dan kun je op de volgende zaken letten:

  • Kies voor een betrouwbaar cv-ketel merk. Doe eens onderzoek naar het merk en de klantervaringen.
  • Kies voor een betrouwbare leverancier. Je hebt niets aan de beste cv-ketel als deze niet op de juiste manier wordt geïnstalleerd.
  • Kies voor een partij die je ook kan helpen bij onderhoud en service. Onderhoud is enorm belangrijk voor het behoud van een goed werkende cv-ketel. Een goed onderhouden cv-ketel gaat zeker een aantal jaar langer mee.

ATAGwarmte maakt het vervangen van een cv-ketel heel eenvoudig. Via onze ketelkiezer kies je in een paar stappen de meest geschikte cv-ketel voor jouw woning. Een topkwaliteit cv-ketel van ATAG, inclusief installatie, met de allerbeste service van Nederland. Dat is ATAGwarmte. Heb je vragen over het kopen of huren van een nieuwe cv-ketel? Bel ons gerust. Wij zijn 24/7  bereikbaar, ook in het weekend, op ons telefoonnummer 085-3032700.

 

Bekijk cv-ketel assortiment