Let op! Vanaf 1 augustus zullen onze cv-ketel prijzen stijgen. U heeft tot en met 31 juli 2024 om te profiteren van de huidige prijs.

ATAG i28ECZ € 2.455,00

Let op! Vanaf 1 augustus zullen onze cv-ketel prijzen stijgen. U heeft tot en met 31 juli 2024 om te profiteren van de huidige prijs.

De ATAG i28EC Zone is de doorontwikkelde opvolger van de best geteste ATAG i28EC. De ketel blinkt uit in energiezuinigheid en het snel en veel leveren van warm water. Dit alles tegen het hoogste rendement van 110%. Het compacte formaat met grootse prestaties zorgt ervoor dat hij in vrijwel elk huis past.

Bij elke ATAG cv-ketel krijg je nu tijdelijk de ATAG One slimme thermostaat (t.w.v. €249,-) gratis!

Inbegrepen in de prijs:
✓ Standaard installatie van de cv-ketel (vervangen van de huidige HR-ketel)
✓ Vervanging van de appendages onder de cv-ketel
✓ Vervanging van een standaard dak/muurdoorvoer

Bestel deze ketel Offerte

De i-serie uitgelicht

Comfortabele warmte en warm water, snel en veel

Dat zijn de belangrijkste eigenschappen van de i-Serie. Het snel vullen van een bad of het gebruiken van de douche met veel water is geen probleem voor de ATAG i. Het is dus mogelijk dat comfort en energiezuinigheid heel goed samengaan. De i-Serie is geschikt om samen te werken met een warmtepomp en voorbereid op de toekomstige veranderingen in de gassamenstelling. Het ATAG Multigasblok kan nu al diverse soorten (groen) gas verwerken.

De ATAG i EC-versies (Economizer) onderscheiden zich van een C versie door de Tapwater Technologie. Een extra warmtewisselaar (gepatenteerde Economizer) in de rookgasafvoer warmt bij warmwatergebruik het inkomende koude water eerst op, voordat het door de RVS warmtewisselaar tot de ingestelde temperatuur wordt gebracht.

Bekijk brochure

ATAG i28ECZ cv-ketel
Energie besparen dankzij de extra warmtewisselaar

Maak kennis met de Economizer, de ingebouwde tweede warmtewisselaar in de ATAG i28ECZ. De Economizer is een rookgaskoeler die gebruikt maakt van de rookgassen vanuit de wisselaar die normaal gesproken door de schoorsteen verdwijnen. De rookgaskoeler gebruikt deze restwarmte voor warm tapwaterbereiding en/of ruimteverwarming.

We spreken bij deze technologie over de Passive Flue Heat Recovery Technology (PFHRT), in het Nederlands ‘hergebruiken’, waarbij nagenoeg alle energie uit lucht wordt gehaald die nog over is vanuit de warmtewisselaar. Dit resulteert in een verhoogd opwekkingsrendement van het CV-toestel en zodoende een verlaging van de EI en vermindering van het energieverbruik en CO2 reductie.

 

ATAG One Zone slimme thermostaat

De ATAG i28ECZ werkt met de slimme thermostaat ATAG One Zone. Op afstand te bedienen, waar je ook bent. Dankzij de inschakeloptimalisatie weet One Zone wanneer het warm moet zijn in de woning. Geheel volgens jouw wensen. Samen met de i28ECZ een comfortabele energiezuinige combinatie die “past als een jas”.

ATAG Zone biedt toegang tot de wereld van domotica. Apple Homekit, Google Home en Amazon Alexa werken samen met ATAG Zone. Zo krijg je als gebruiker de totale controle over je woning via een smartphone of tablet. Overal, waar je ook bent.

Standaard installatie

Bij iedere cv-ketel die je bij ATAGwarmte koopt zit een standaard installatie bij de prijs inbegrepen. Voorafgaand aan de installatie kijken onze experts, op basis van foto’s of er op de plek van installatie een geschikt rookgaskanaal, een geaard stopcontact en een rioolafvoer aanwezig zijn. Als de ruimte voldoet aan deze drie eisen dan is je woning geschikt voor een standaard installatie. Mocht het zo zijn dat er meerwerk moet worden verricht om de cv-ketel netjes en veilig te monteren maken wij een zeer nauwkeurig inschatting van deze extra kosten. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Wat zit er bij een standaard installatie inbegrepen?

✓ Het aftappen, demonteren en afvoeren van de huidige installatie
✓ Het monteren van de nieuwe cv-ketel
✓ Het vervangen van de appendage onder de cv-ketel
✓ Het vervangen van een standaard dak- of muurdoorvoer (voor de standaard installatie dient er maximaal 1 meter lengte te zitten tussen de cv-ketel en de dakdoorvoer of gevel)
✓ Het in bedrijf stellen van de cv-ketel (exclusief het waterzijdig inregelen van de radiatoren)
✓ Bij aanschaf van een nieuwe thermostaat wordt deze ook in werking gesteld en krijg je van onze monteur een korte uitleg over de werking van de nieuwe thermostaat. 

ATAG i28ECZ
CW waarde
CW 4
Serie
i-Serie
Vermogen
25 kW
Warm water
14,80 l/min
h x b x d in mm
730 x 440 x 275
Energielabel
A
Geschikt voor opentherm
Ja
Warmtepomp ready
Ja
ATAG i28ECZ is warmtepomp ready

Nu alvast een voorschot nemen op de toekomst van de energievoorziening? De ATAG i28ECZ is geschikt om samen met een hybride warmtepomp je woning te verwarmen. Nu of later.

Is je woning nu nog niet geschikt om over te stappen op een volledig aardgasloze verwarmingsinstallatie? Dan is de combinatie met een hybride warmtepomp een ideale tussenoplossing.

Op een later moment is het altijd mogelijk om vanuit deze tussenoplossing te kiezen voor een all-electric opstelling.

Meer weten over de mogelijkheden?

Wij adviseren je graag bij het maken van de juiste keuze in het duurzaam verwarmen van je woning. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 085-3032700 of info@atagwarmte.nl.

Maak je CV-installatie compleet

Moderne cv-ketels zijn zeer gevoelig voor vuil. Een installatie met schoon water is veel minder storingsgevoelig en zorgt ervoor dat de cv-ketel zo zuinig mogelijk brandt en dat de pompt zo min mogelijk stroom verbruikt. Vervuiling in een cv-installatie bestaat grotendeels uit het schadelijke magnetiet. Door het plaatsen van een magnetische vuilafscheider wordt magnetiet extra snel uit het installatiewater gehaald.

Spirotech SpiroTrap MB3 vuilafscheider

Het installatiewater stroomt door de SpiroTrap MB3, met daarin de unieke Spirobuis als afscheidingselement. De Spirobuis zorgt ervoor dat niet magnetische vervuiling naar de bodem van de vuilafscheider zakt. Dankzij de magneet die aan de buitenkant van de SpiroTrap MB3 zit, wordt magnetiet extra snel uit het installatiewater verwijderd.

De Spirotech SpiroTrap MB3 vuilafscheider kun je extra toevoegen aan je bestelling in de volgende stap.