Cv-ketel vervangen

Cv-ketel vervangen? Bij ATAGwarmte ben je aan het juiste adres. Maar wanneer moet jouw cv-ketel vervangen worden? Dit kan gelijk duidelijk zijn. Bijvoorbeeld als het ijskoud is in huis en de verwarming ook niet meer aan wil. De cv-ketel is kapot en dient dus vervangen te worden. Echter hoeft dit niet altijd de reden te zijn om een cv-ketel te vervangen. De cv-ketel vervangen wordt aangeraden na een levensduur van ongeveer 15 jaar. Een cv-ketel heeft namelijk een bepaalde levensduur. Naarmate een cv-ketel ouder wordt, gaat deze ook minder zuinig werken. Hierdoor kunnen oude cv-ketels wel eens echte energieslurpers zijn. Een cv-ketel kan dus ook vervangen worden om geld op jouw energierekening te besparen. Met deze laatste oplossing snijdt het mes aan twee kanten. Enerzijds bespaar je op de energiekosten en dus geld. Anderzijds kom je niet voor nare verassingen te staan. Want hoewel er nooit onderzoek naar is gedaan, begeven de meeste cv-ketels het toch op een moment dat het totaal niet uitkomt. Dan is het wel zo fijn als zo snel mogelijk jouw cv-ketel vervangen wordt.

ATAG Blauwe Engel I vervangen

Bekijk advies

ATAG Blauwe Engel II vervangen

Bekijk advies

ATAG Enigma vervangen

Bekijk advies

ATAG Perfect vervangen

Bekijk advies

Wat kost het om een cv-ketel te vervangen?

Cv-ketel vervangen

Het vervangen van een cv-ketel kost geld. Echter willen de prijzen hiervoor nog wel eens sterk uit één lopen. Vaak zijn er de kosten voor de cv-ketel, de montage en de materialen die gebruikt worden. Om hierin helderheid te verschaffen werkt ATAGwarmte met duidelijke prijzen per cv-ketel. Deze prijs is altijd inclusief de montage, de materialen en de cv-ketel. Maar dat is nog niet alles. Ook krijg je bij ATAGwarmte standaard een veiligheidspakket en 2 jaar lang gratis 24/7 service!

Expansievat vervangen

Een expansievat is een extra beveiliging in jouw cv-ketel systeem. Dit druk vat vangt de druk op in het systeem. Wanneer het expansievat kapot is, dan kan de cv-ketel niet werken. Deze schiet dan in storing omdat deze een onveilige situatie waarneemt. Wanneer je bij ATAGwarmte een cv-ketel koopt of huurt, dan zit hier altijd standaard de vervanging van het expansievat bij in.

Thermostaat vervangen

Wanneer je een cv-ketel koopt bij ATAGwarmte, dan krijg je ook standaard een nieuwe thermostaat. Deze thermostaat sluit perfect aan bij jouw nieuwe cv-ketel. Hierdoor ga je direct extra zuinig stoken. Deze thermostaat is een zogenaamde slimme thermostaat. Hiermee kun je jouw cv-ketel ook op vanaf je smartphone besturen.

Rookgasafvoer vervangen

De rookgasafvoer is de schoorsteen pijp bij jou op het dak. Deze pijp voert de rookgassen af die ontstaan tijdens de verbranding in de cv-ketel. Een rookgasafvoer wordt aangetast door deze rookgassen. Daarom vervangen wij bij ATAGwarmte altijd de rookgasafvoer. Wanneer wij dus jouw cv-ketel vervangen, dan gaan wij ook het dak op om de rookgasafvoer te vervangen. Let wel dat dit een standaard rookgasafvoer behelst. Voor bijvoorbeeld cv-ketels in appartementen kunnen andere regels gelden.

Wanneer moet mijn cv-ketel vervangen worden?

Normaal gesproken gaat een cv-ketel zo’n 10 tot 15 jaar mee. Dit kan echter sterk verschillen per merk en per type. Veel voorkomende problemen zijn een lekkende of kapotte warmtewisselaar. Dit wordt ook wel gezien als het hart van de cv-ketel en daarmee is vaak ook gelijk het einde van de cv-ketel in zicht. Andere onderdelen die vaak voor problemen zorgen zijn de pomp en de driewegklep. Vaak is het goed om na te gaan of repareren nog zin heeft. Of dat het vervangen van de oude cv-ketel mogelijk slimmer is.

In de zomer speelt de zon een grote rol bij de verwarming van jouw huis. Dit is dan ook de reden dat de cv-ketel in de zomer aan de aandacht ontglipt. Tót de R weer in de maand komt. Dan moet jouw cv-ketel de handen weer uit de mouwen steken om de kamertemperatuur rond de 20˚ te houden. Heb je dan een cv-ketel van 10 jaar of ouder in huis hangen? Dan bestaat de kans dat deze het laat afweten. Jouw cv-ketel vervangen in de winter is iets wat je graag snel wilt laten gebeuren. Die koude douche is namelijk niet erg comfortabel. Bij ATAGwarmte kan deze klus vaak zeer snel worden geklaard. Jouw cv-ketel vervangen is dus zo gepiept.

Cv-ketel vervangen op basis van jouw behoeften

Je wilt je huidige cv-ketel vervangen voor een nieuwe, maar weet niet voor welke cv-ketel je deze het best kunt vervangen. Wij adviseren jou graag bij het maken van de beste keuze. Het is goed om eerst te kijken naar je warmwater behoefte. Ben je tevreden met de huidige prestaties van jouw cv-ketel? Of ben je op zoek naar een krachtigere ketel? Bij het maken van deze beslissing is het nodig om te kijken naar de huidige CW-klasse van je cv-ketel. Cv-ketels worden ingedeeld op basis van CW klasse (CW3, CW4, CW5 of CW6). Een groter huis dat slecht geïsoleerd is, heeft een cv-ketel nodig uit een hogere CW klasse. Als je op twee plekken tegelijk in je huis warm water wil, is een hogere CW-klasse ook aan te raden. Na het invullen van de ketelkiezer weet je in een paar klikken welke cv-ketel het best bij jou behoeftes passen. Vergeet niet dat je ook kan huren bij ATAGwarmte!