Nieuws

Huren van een ATAG cv-ketel – alle voordelen op een rijtje

Gepost op: februari 26, 2021 door Atagwarmte

De afgelopen weken is het erg koud geweest in Nederland. Als het vriest zien we dat er veel meer cv-ketels in storing gaan. Het laatste wat je dan wilt zijn ongewenste uitgaven. ATAGwarmte heeft hiervoor een mooie oplossing: voor één vast bedrag in de maand zit je altijd warm thuis. In deze blog vertellen wij alles over de voordelen van het huren van een cv-ketel.

Lees meer

Besparen op verwarming – tips voor thuis

Gepost op: januari 29, 2021 door Atagwarmte

Heel Nederland blijft op dit moment door Corona zoveel mogelijk thuis. Het kan dan ook niet anders dat je verwarmingskosten op stroom en gas hoger uitvallen dan normaal. In deze blog lees je simpele tips die kunnen helpen om geld te besparen.

Lees meer

Cv-ketel kopen in coronatijd

Gepost op: december 18, 2020 door Atagwarmte

Een cv-ketel kopen tijdens coronatijd gaat net wat anders dan normaal. ATAGwarmte wil je graag blijven helpen en staat voor je klaar. Een lekker warm huis en warm water blijft voor iedereen namelijk van groot belang. Wij vertellen waar we op letten in deze tijd.

Lees meer

Wat zegt een energielabel over mijn cv-ketel?

Gepost op: december 8, 2020 door Atagwarmte

Op steeds meer apparaten zien we energielabels: van wasmachines tot televisies. Toch is het niet voor iedereen duidelijk wat dit precies zegt over het product. In deze blog vertellen u meer over energielabels en wat deze zeggen over uw eigen cv-ketel.

Lees meer

ATAG viert miljoenste cv-ketel!

Gepost op: november 11, 2020 door Atagwarmte

Feest in Lichtenvoorde! Bij ATAG Verwarming rolde op 3 november van dit jaar de miljoenste ketel van de band, gemeten vanaf 1997. Een moment om bij stil te staan; 1.000.000 cv-ketels geproduceerd en verkocht. Gerealiseerd samen met de ATAG SelectDealers en grote landelijke accounts als ATAGwarmte. 

Lees meer

Aanschaf nieuwe cv-ketel: waar let ik op?

Gepost op: november 1, 2020 door Atagwarmte

Het kopen van een nieuwe cv-ketel doe je gemiddeld één keer in de 15 jaar. Na een lange tijd moet je je vaak weer opnieuw inlezen. Wij kunnen ons daarom goed voorstellen dat het uitzoeken van een nieuwe cv-ketel lastig kan zijn. Om die reden helpen wij je stap voor stap op weg naar een nieuwe cv-ketel.

Lees meer

Een cv-ketel storing, wat nu?

Gepost op: september 21, 2020 door Atagwarmte
Komt er opeens geen warm water meer uit de kraan? Of doet de verwarming van uw huis het niet meer? Grote kans dat uw cv-ketel een storing heeft. Atagwarmte helpt u graag zo snel mogelijk met uw cv-ketel storing. In deze blog bespreken we een aantal zaken die u zelf kunt doen om de storing mogelijk te verhelpen. Mocht dat niet lukken dan nemen wij u in deze blog mee met de vervolgstappen.

Lees meer

Nieuwe ketelserie: De ATAG P-Serie

Gepost op: augustus 31, 2020 door Atagwarmte

ATAGverwarming heeft dit jaar een nieuwe ketelserie op de markt gebracht: de P-serie. ATAGwarmte verkoopt de P-Serie nu ongeveer drie maanden. Tijd om hier meer over te vertellen! In deze blog lees je algemene informatie over deze ketelreeks. Ook maken we ook de vergelijking met onze andere ketels & vergelijken we de ATAG P35EC met de Nefit Trendline.

Lees meer

Nieuwe ketelserie: De ATAG i Zone

Gepost op: juni 30, 2020 door Atagwarmte

De huidige ATAG i-serie krijgt een opvolger: De ATAG i Zone. Deze nieuwe doorontwikkelde cv-ketels zijn nog beter dan hun voorganger en bereiden de consument voor op de toekomst van huisverwarming. Meer weten? Lees hier alles over de nieuwe specificaties van de ATAG i Zone

Lees meer

Cv-ketel vervangen, waar let ik op?

Gepost op: oktober 10, 2019 door Atagwarmte

Een cv-ketel vervangen is geen makkelijke opgave. Je wilt tenslotte een cv-ketel die goed past bij jouw woonsituatie. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar wat voor type ketel je zoekt. Wij van ATAGwarmte helpen je graag verder door uit te leggen waar je op moet letten.

Lees meer

Wat voor merk is ATAG eigenlijk?

Gepost op: juni 12, 2019 door Atagwarmte

Hebben we het over automerken, dan weet iedereen dat Mercedes staat voor topkwaliteit en dat Fiat zich kenmerkt met eenvoudige betaalbare auto's. Met cv-ketels is dat een stuk lastiger te bepalen. Als je praat over een Remeha, Intergas of ATAG cv-ketel, weet je dan voldoende over deze merken om een juiste keuze te maken? Wij helpen je graag door te laten zien waar ATAG voor staat in vergelijking met andere grote merken.

Lees meer

Wanneer moet ik mijn cv-ketel vervangen?

Gepost op: mei 20, 2019 door Atagwarmte
Hoe oud wordt mijn nieuwe cv-ketel? Dat is vaak één van de eerste vragen die wij krijgen. ATAG cv-ketels gaan minstens 12 tot 20 jaar mee. Maar dat geldt lang niet altijd voor andere merken. De ene cv-ketel is namelijk de andere niet. Een minder betrouwbare cv-ketel kan na een jaar of 9 al de geest geven. Waar kun je op letten als consument? Je leest het in dit artikel.

Lees meer

6 redenen om voor ATAG te kiezen

Gepost op: april 2, 2019 door Atagwarmte

Twijfel je nog welk merk cv-ketel je in huis wilt halen? Begrijpelijk, want het aanbod cv-ketels is groot en je wilt er zeker van zijn dat je kiest voor een betrouwbare cv-ketel. Een ketel die je voorziet van voldoende warmte en comfort. Geen zorgen! Met ons heldere overzicht bewijzen we je graag waarom een ATAG cv-ketel altijd de beste keuze is.

Lees meer

ATAG cv-ketels: Het geheim van de smid

Gepost op: februari 20, 2019 door Atagwarmte
Een normale cv-ketel bestaat uit een brander een pomp. Een ATAG cv-ketel is veel innovatiever dan deze reguliere constructie. Het is niet voor niets dat ATAG cv-ketels 8 jaar op rij is vernoemd tot beste cv-ketel van Nederland. Maar waarom is ATAG dan zo uniek ten opzichte van andere merken? In dit artikel vertellen we je het geheim van de smid.

Lees meer

Cv-ketel huren of kopen? Wat is beter?

Gepost op: februari 5, 2019 door Atagwarmte
Bent u toe aan een nieuwe cv-ketel? Dan staat u voor een forse kostenpost. Maar u kunt ook een cv-ketel huren als u opziet tegen een onverwachte grote uitgave. Wij van ATAGwarmte zetten graag de voor- en nadelen van kopen en huren op een rij.

Lees meer

ATAG i36EC de best geteste cv-ketel

Gepost op: december 18, 2018 door Atagwarmte
De ATAG i36EC is de beste cv-ketel van Nederland. Deze cv-ketel wordt gekenmerkt door geweldige prestaties en een torenhoog rendement. Zo oordeelde ook de Consumentenbond in september 2016. De ATAG i36EC is ontzettend energiezuinig en laat daarmee vele cv-ketels achter zich.

Lees meer

Nieuwe cv-ketel of warmtepomp? Alles wat je moet weten!

Gepost op: december 4, 2018 door Atagwarmte

Het wordt steeds vaker geroepen: 'Nederland gaat van het aardgas af!'. Maar wat betekent dit eigenlijk voor u als consument? Moet u zo snel mogelijk de cv-ketel vervangen voor een warmtepomp? Wij van ATAGwarmte kunnen ons zomaar voorstellen dat de komst van de warmtepomp meer vragen oproept dan beantwoordt. Daarom zetten wij de belangrijkste adviezen op een rijtje.

Lees meer

ATAG One slimme thermostaat: Wat kan ik er mee?

Gepost op: oktober 17, 2018 door Atagwarmte

Ondanks dat oktober nog een paar lekkere dagen met zich meebrengt, liegen de weersvoorspellingen er niet om. Volgende week doet het herfstweer toch echt zijn intrede en worden de dagen alsmaar kouder. Vroeg of laat zal de thermostaat een seintje geven aan de cv-ketel. Het stookseizoen gaat van start. Een slimme thermostaat gaat nóg een stapje verder.

Lees meer

Cv-ketel en het stookseizoen

Gepost op: september 26, 2018 door Atagwarmte

Met weertemperaturen onder de 18 graden is het 'stookseizoen' officieel weer begonnen. Is uw cv-ketel alweer aan het branden? Het begin van het stookseizoen is de ideale tijd om te controleren of uw cv-ketel het nog goed doet. Tijdens de eerste koude dagen komen de meeste gebreken en storingen aan het licht. Zo kunt u ongemakken voor zijn voor als het straks 'echt' koud wordt.

Lees meer

De prijs van een nieuwe cv-ketel

Gepost op: september 17, 2018 door Atagwarmte

Een nieuwe cv-ketel is een grote aanschaf. Het is dus niet zo gek dat u bij het kopen van een nieuwe ketel let op de prijs. Echter zegt de kale prijs helemaal niets over de uiteindelijke kosten van een cv-ketel. In dit artikel laten we graag zien waar u op kunt letten bij de aanschaf van een cv-ketel.

Lees meer

Hoe energiezuinig is jouw cv-ketel?

Gepost op: augustus 31, 2018 door Atagwarmte

Cv-ketels zijn de afgelopen jaren steeds zuiniger geworden. Een HR-ketel kan bijvoorbeeld extra energie uit de rookgassen halen om water op te warmen. Maar wat bepaalt dan de energiezuinigheid van de ketel? Wij leggen uit hoe dat werkt.

Lees meer

Een nieuwe cv-ketel: welk vermogen heb ik nodig?

Gepost op: augustus 17, 2018 door Atagwarmte

Iedere combi cv-ketel heeft een bepaald vermogen en een zogeheten CW-waarde. Bent u op zoek naar een nieuwe cv-ketel, maar heeft u geen idee welk vermogen bij uw huistype past? In dit artikel leggen we haarfijn wat het vermogen van een cv-ketel precies inhoudt in de praktijk.

Lees meer

25% woont in een te koud huis

Gepost op: december 10, 2017 door Atagwarmte
Een kwart van de Nederlanders woont in een te koud huis. Dat blijkt uit de ‘healthy home barometer 2017’. In dit onderzoek is voor verschillende Europese landen gemeten hoeveel mensen er in een te koud, te vochtig of donker huis woont. Ondanks dat we in een kikkerlandje wonen, valt het...

Lees meer

Waarom een moderne HR-ketel zuiniger is dan een oude cv-ketel

Gepost op: december 4, 2017 door Atagwarmte
Een HR-ketel verbruikt aanzienlijk minder energie dan de ouderwetse cv-ketel. Maar hoe komt dat eigenlijk? Er is een belangrijk verschil dat ervoor zorgt dat je energie bespaart als je je oude cv-ketel vervangt. De zuinigheid van een nieuwe cv-ketel helpt je daarmee ook om maandelijks te besparen op de energiekosten....

Lees meer

Januari 2019: Wettelijk installateurs keurmerk

Gepost op: november 29, 2017 door Atagwarmte
Per 1 januari 2019 gaat een nieuwe wettelijke erkenning voor installateurs in. Na deze datum mogen alleen erkende installateurs nog cv-ketels plaatsen en onderhouden. Het installateurs keurmerk maakt een einde aan de bestaande keurmerken. Momenteel bestaan er verschillende keurmerken. Deze zijn echter niet wettelijk verplicht. Om marktwerking te bevorderen, is...

Lees meer

Wat is koolstofmonoxide of koolmonoxide vergiftiging?

Gepost op: juli 26, 2017 door Atagwarmte
Gas inademen is natuurlijk nooit goed. Koolstofmonoxide (of koolmonoxide) is echter extra gevaarlijk. Omdat het geen geur of smaak heeft, heeft men vaak niet door dat het in huis aanwezig is. Bovendien is het erg giftig. Gelukkig is het risico op koolstofmonoxidevergiftiging goed uit te sluiten. In dit artikel lees...

Lees meer