ATAG cv-ketels: Het geheim van de smid

Gepost op: februari 20, 2019 door Atagwarmte

Een normale cv-ketel bestaat uit een brander een pomp. Een ATAG cv-ketel is veel innovatiever dan deze reguliere constructie. Het is niet voor niets dat ATAG cv-ketels 8 jaar op rij is vernoemd tot beste cv-ketel van Nederland. Maar waarom is ATAG dan zo uniek ten opzichte van andere merken? In dit artikel vertellen we je het geheim van de smid.

ATAG cv-ketels: De RVS-warmtewisselaar

De warmtewisselaar is het onderdeel van de cv-ketel die de warmte van de brander overbrengt op het water. Het zorgt ervoor dat jouw verwarmingswater warm wordt. Hoe beter de overdracht, des te minder warmte verloren gaat en des te zuiniger je cv-ketel.
ATAG is hierin uniek ten opzichte van andere ketels dankzij de baanbrekende RVS-warmtewisselaars. Het hoogwaardige materiaal voorkomt oxidatie, waardoor de cv-ketel niet vervuilt en dus optimaal blijft presteren.

Deze vervuiling vindt wel plaats bij een warmtewisselaar van aluminium, die veelal wordt gebruikt bij cv-ketels van andere merken. Dankzij de vervuiling lukt het een aluminium warmtewisselaar nooit om even zuinig te zijn als een RVS-warmtewisselaar. In andere woorden: een ATAG cv-ketel bespaart op stookkosten gedurende de hele levensduur.

De ATAG Economizer

Het wordt nog beter. Moderne ATAG cv-ketels zijn in het bezit van een tweede warmtewisselaar, ook wel de Economizer genoemd. Deze tweede RVS-warmtewisselaar gebruikt de warmte van de rookgassen voor het verwarmen van het inkomende koude water. Dit zorgt voor 10% minder gasverbruik. Zo bespaar je ongeveer twee volle emmers water aan energie per douchebeurt!

Keramische cv-ketelbrander

De brander is het onderdeel dat warmte genereert binnen de cv-ketel. De brander is vaak slachtoffer van vervuiling en slijtage. ATAG heeft hier iets unieks op gevonden. ATAG maakt gebruik van een keramische brander die ondersteboven worden geïnstalleerd in de cv-ketel. Dit zorgt ervoor dat de brander minder onderhevig is aan vervuiling. Deze efficiënte vorm van verbranding is uniek en zorgt voor nog meer rendement.

De gasbrander van een ATAG CV ketel

Elektronische ontsteking

De nieuwste ATAG cv-ketels maken gebruik van een betrouwbare elektronische ontsteking. Er is dus geen waakvlam die constant blijft branden om het verwarmingsproces op gang te brengen. Dat voorkomt storingen, is veiliger in gebruik en zorgt voor meer energiebesparing.

Nog zuiniger met de ATAG One slimme thermostaat

De ATAG One is de supermoderne wifi-thermostaat die efficiënt verwarmen van jouw woning mogelijk maakt. Als de ATAG cv-ketel samenwerkt met de ATAG One, dan krijgt de ketel zelfs een A+ energielabel toegekend. De thermostaat berekent namelijk op basis van jouw huisgrootte en de buitentemperatuur de efficiëntste manier van stoken. Huisverwarming is nog nooit zo slim geweest. Wil je weten wat je allemaal nog meer kan doen met de ATAG One? Klik dan op onderstaande button.

> Alles over de ATAG One

ATAG cv-ketels koop je bij ATAGwarmte

ATAGwarmte maakt het vervangen van een cv-ketel heel eenvoudig. Via onze ketelkiezer kies je in een paar stappen de meest geschikte cv-ketel voor jouw woning. Een topkwaliteit cv-ketel van ATAG, inclusief installatie, met de allerbeste service van Nederland. Dat is ATAGwarmte. Heb je vragen over het kopen of huren van een nieuwe cv-ketel? Bel ons gerust. Wij zijn 24/7  bereikbaar, ook in het weekend, op ons telefoonnummer 085-3032700.

Tags: , ,