ATAG One slimme thermostaat: Wat kan ik er mee?

Gepost op: oktober 17, 2018 door Atagwarmte

Ondanks dat oktober nog een paar lekkere dagen met zich meebrengt, liegen de weersvoorspellingen er niet om. Volgende week doet het herfstweer toch echt zijn intrede en worden de dagen alsmaar kouder. Vroeg of laat zal de thermostaat een seintje geven aan de cv-ketel. Het stookseizoen gaat van start. Een slimme thermostaat gaat nóg een stapje verder.

Een slimme thermostaat? U heeft er vast wel eens van gehoord. Dat is toch zo’n apparaatje wat je op afstand kan bedienen? Dat klopt. Maar een goede slimme thermostaat gaat nog veel verder dan dat.
In dit artikel leggen we uit wat de mogelijkheden zijn van de ATAG One, dé slimme thermostaat die huisverwarming super efficiënt maakt.

“Ik wil thuiskomen in een warm huis na een lange werkdag. Kan dat met de ATAG One?”

Dat kan! De ATAG One werkt op Wi-Fi en kan uw woning efficiënt verwarmen, geheel volgens uw wensen. Zo kunt u via de mobiele app binnen 1 minuut een volledig klokprogramma instellen. Wilt u dat het om 17:00 uur 21 graden Celsius is in huis? Dan zal de thermostaat een kwartiertje van te voren beginnen met stoken om de gewenste temperatuur te realiseren. In de volgende afbeelding ziet u een voorbeeld van hoe een klokprogramma staat weergegeven in de ATAG One thermostaat.

Schermafbeelding 2018-10-16 om 14.24.23

“Ik wil snel op de hoogte zijn van ongeregeldheden, voordat het koud is in mijn huis.”

De ATAG One registreert direct als er iets mis is met de ketel. Als de druk niet in orde is of de ketel is in storing, dan krijgt u een pushmelding op uw telefoon en op het display van uw thermostaat, zodat u meteen kan schakelen. Deze melding kunt u zelfs -indien gewenst- meteen doorsturen naar uw installateur.

“Helpt een ATAG One slimme thermostaat met besparen op de stookkosten?”

Niet alle slimme Wi-Fi thermostaten helpen met besparen. De ATAG One doet dat wel en is daar uitzonderlijk goed in. Als eerste leert de slimme thermostaat in een paar weken hoe uw warmteverbruik in elkaar zit. Wanneer vraagt u om warmte? Hoe snel is het huis warm als de cv-ketel begint met branden? Etcetera.
Vervolgens herkent de ATAG One een patroon in uw warmteverbruik en zal daarop inspelen door zo efficiënt mogelijk te verwarmen. Op de lange termijn scheelt dat dus een hoop energie en kosten.

“Wat kan de ATAG One nog meer, behalve op afstand verwarmen?”

Dit zijn o.a. de functies en mogelijkheden van de ATAG One slimme thermostaat:

 • Druktoetsbediening én op afstand bedienbaar
 • Klokprogramma’s instellen
 • Actuele weersituatie aflezen
 • AutoAlert: melden van storingen
 • Automatisch updaten van software voor de thermostaat
 • Vakantieprogramma instellen
 • Service op afstand door ATAGwarmte (bij toestemming van u als consument)
 • Vorst- en legionellabeveiliging
 • Abonnementsvrij
 • Openhaard functie (zo bespaart u onnodige stookkosten)
 • Instelbare weersafhankelijke regeling
 • Een klokprogramma voor warm water (warm van te voren uw afwaswater of badwater op).
 • ATAG One applicatie voor Android en iOS
 • Modern design met eenvoudige knoppen

Profiteer nu van onze actie!

Als je nu vóór 31 december 2018 een ATAG i36EC of een ATAG i28EC aanschaft, dan ontvang je een gratis ATAG one thermostaat. Bekijk hier de winkel.

Over ATAGwarmte

ATAGwarmte maakt het vervangen van een cv-ketel heel eenvoudig. Via onze ketelkiezer kiest u in een paar stappen de meest geschikte cv-ketel voor uw woning. Een nieuwe cv-ketel van ATAG, inclusief installatie, met de beste service van Nederland. Dat is ATAGwarmte. Heeft u vragen over de aanschaf van een nieuwe cv-ketel? Bel ons gerust. Wij zijn elke dag bereikbaar, ook in het weekend, op ons telefoonnummer 085-3032700.

Tags: , , , , ,