ATAG One slimme thermostaat: Wat kan ik er mee?

Gepost op: oktober 17, 2018 door Atagwarmte

Ondanks dat oktober nog een paar lekkere dagen met zich meebrengt, liegen de weersvoorspellingen er niet om. Volgende week doet het herfstweer toch echt zijn intrede en worden de dagen alsmaar kouder. Vroeg of laat zal de thermostaat een seintje geven aan de cv-ketel. Het stookseizoen gaat van start. Een slimme thermostaat gaat nóg een stapje verder.

Een slimme thermostaat? Je hebt er vast wel eens van gehoord. Dat is toch zo’n apparaatje wat je op afstand kan bedienen? Dat klopt. Maar een goede slimme thermostaat gaat nog veel verder dan dat.
In dit artikel leggen we uit wat de mogelijkheden zijn van de ATAG One, dé slimme thermostaat die huisverwarming super efficiënt maakt.

“Ik wil thuiskomen in een warm huis na een lange werkdag. Kan dat met de ATAG One?”

Dat kan! De ATAG One werkt op Wi-Fi en kan jouw woning efficiënt verwarmen, geheel volgens jouw wensen. Zo kun je via de mobiele app binnen 1 minuut een volledig klokprogramma instellen. Wil je dat het om 17:00 uur 21 graden Celsius is in huis? Dan zal de thermostaat een kwartiertje van te voren beginnen met stoken om de gewenste temperatuur te realiseren. In de volgende afbeelding zie je een voorbeeld van hoe een klokprogramma staat weergegeven in de ATAG One thermostaat.

Schermafbeelding 2018-10-16 om 14.24.23

“Ik wil snel op de hoogte zijn van ongeregeldheden, voordat het koud is in mijn huis.”

De ATAG One registreert direct als er iets mis is met de ketel. Als de druk niet in orde is of de ketel is in storing, dan krijg je een pushmelding op jouw telefoon en op het display van jouw thermostaat, zodat je meteen kan schakelen. Deze melding kun je zelfs -indien gewenst- meteen doorsturen naar jouw installateur.

“Helpt een ATAG One slimme thermostaat met besparen op de stookkosten?”

Niet alle slimme Wi-Fi thermostaten helpen met besparen. De ATAG One doet dat wel en is daar uitzonderlijk goed in. Als eerste leert de slimme thermostaat in een paar weken hoe jouw warmteverbruik in elkaar zit. Wanneer vraag je om warmte? Hoe snel is het huis warm als de cv-ketel begint met branden? Etcetera.
Vervolgens herkent de ATAG One een patroon in jouw warmteverbruik en zal daarop inspelen door zo efficiënt mogelijk te verwarmen. Op de lange termijn scheelt dat dus een hoop energie en kosten.

“Wat kan de ATAG One nog meer, behalve op afstand verwarmen?”

Dit zijn o.a. de functies en mogelijkheden van de ATAG One slimme thermostaat:

 • Druktoetsbediening én op afstand bedienbaar
 • Klokprogramma’s instellen
 • Actuele weersituatie aflezen
 • AutoAlert: melden van storingen
 • Automatisch updaten van software voor de thermostaat
 • Vakantieprogramma instellen
 • Service op afstand door ATAGwarmte (bij toestemming van jou als consument)
 • Vorst- en legionellabeveiliging
 • Abonnementsvrij
 • Openhaard functie (zo bespaar je onnodige stookkosten)
 • Instelbare weersafhankelijke regeling
 • Een klokprogramma voor warm water (warm van te voren jouw afwaswater of badwater op).
 • ATAG One applicatie voor Android en iOS
 • Modern design met eenvoudige knoppen

Profiteer nu van ons speciale pakketaanbod tot en met 30 augustus 2020. De ATAG i36EC Zone inclusief gratis ATAG One Zone thermostaat, installatie en service.

Over ATAGwarmte

ATAGwarmte maakt het vervangen van een cv-ketel heel eenvoudig. Via onze ketelkiezer kies je in een paar stappen de meest geschikte cv-ketel voor jouw woning. Een nieuwe cv-ketel van ATAG, inclusief installatie, met de beste service van Nederland. Dat is ATAGwarmte. Heb je vragen over de aanschaf van een nieuwe cv-ketel? Bel ons gerust. Wij zijn elke dag bereikbaar, ook in het weekend, op ons telefoonnummer 085-3032700.

Tags: , , , , ,