Besparen op verwarming – tips voor thuis

Gepost op: januari 29, 2021 door Atagwarmte

Heel Nederland blijft op dit moment door Corona zoveel mogelijk thuis. Het kan dan ook niet anders dat je verwarmingskosten op stroom en gas hoger uitvallen dan normaal. Des te belangrijker om goed te kijken hoe je het beste hiermee om kan gaan. Niemand heeft ten slotte zin om aan het einde van het jaar extra bij te moeten betalen. In deze blog lees je simpele tips die kunnen helpen om dit te voorkomen.

 

Geld besparen met thermostaat

 

Door op een efficiënte manier om te gaan met je thermostaat kan je flink besparen op je energierekening. Zie hieronder verschillende tips die je kan toepassen in je eigen huis.

 

Schaf een slimme thermostaat aan

 

Steeds meer mensen schaffen een slimme thermostaat aan. Dit is namelijk de gemakkelijkste manier om geld en energie te besparen. Een slimme thermostaat kan je op afstand bedienen met bijvoorbeeld je mobiel. Zo kan je maximaal controle houden over jouw thermostaat. Ben je overdag op bezoek bij je ouders, maar ben je vergeten om je thermostaat op 15 graden te zetten dan kan dit dus gewoon via je mobiel. 

 

Bij ATAGwarmte raden wij altijd aan om de ATAG One Zone thermostaat als slimme thermostaat aan te schaffen. De ATAG One Zone slimme thermostaat berekent op basis van uw huis grootte, isolatieniveau van de woning en de buitentemperatuur, de efficiëntste manier van stoken. Hierdoor krijgt een cv-ketel met de ATAG One Zone thermostaat een A+ energielabel.

 

ATAG one Zone

 

Meer informatie over de ATAG One Zone

 

Zet de thermostaat een graadje lager

 

Veel mensen zetten de thermostaat als ze thuis zijn standaard op 20 graden of hoger. Onze tip is om eens te kijken wat er gebeurd als voor een periode (start bijvoorbeeld met 4 weken) de thermostaat op een lagere temperatuur instelt wordt. Met het verlagen van je temperatuur met maar liefst 1 graad, kan je namelijk al zo’n 7% in gasverbruik verminderen. Trek daarom net als vroeger een warme trui aan, of steek wat meer kaarsjes aan. Het effect hiervan zal je verbazen. 

 

Geld besparen met cv-ketel

 

Ook met de juiste afstelling van je cv-ketel kan je flink wat geld besparen op jaarbasis. 

 

Juiste afstelling van cv-ketel

 

Veel cv-ketels worden niet op de juiste manier afgesteld. Op het moment dat je dit wel goed uitgevoerd, dan zal je zien dat je energieverbruik in huis omlaag gaat. Mocht je hier meer informatie over willen weten, dan raden wij aan om dit bij uw onderhoudsmonteur na te vragen of om zelf op het internet wat meer te zoeken hoe je dit het beste zelf kan uitvoeren.

 

Heeft u toevallig een ATAG cv-ketel en nog geen vaste onderhoudsmonteur die kan helpen hiermee? Wellicht kunnen wij dan iets voor je betekenen. Onze installateurs helpen je graag verder. Met onze all-in ATAG servicedienst blijft jouw cv-ketel in topconditie. 

 

 

Meer informatie over onze service dienst

 

Geld besparen met verwarming

 

Ook door op een efficiënte manier om te gaan met je verwarming kan je flink besparen op je energierekening. Zie hieronder verschillende tips die je kan toepassen in je eigen huis.

 

Zet je radiatoren uit in de kamers waar je niet komt

 

Het niet stoken in kamers die niet gebruikt worden levert op jaarbasis veel geld op. Per kamer kan dat al 70 euro op jaarbasis zijn. Uit onderzoek blijkt dat het slapen in een koudere ruimte ervoor zorgt dat je sneller in slaap valt. Denk er dus goed over na of het verwarmen van je slaapkamer bijvoorbeeld wel nodig is. 

 

Sluit tussendeuren in huis

 

Op het moment dat je ervoor kiest om bepaalde ruimtes in je kamer niet te gaan verwarmen, is het ook belangrijk dat je de tussendeuren van deze ruimtes dicht doet. Zo zorg je ervoor dat er geen tocht is in huis, en alles de ruimtes die je wilt verwarmen ook echt verwarmd worden.

 

Geef je radiatoren voldoende ruimte

 

Zorg ervoor dat de warmte die de radiator geeft, optimaal benut kan worden. Wanneer er bijvoorbeeld een kast voor je radiator staat, dan zal je merken dat de warmte niet goed over de gehele ruimte verdeeld kan worden. Ditzelfde geldt bijvoorbeeld ook al als je altijd gordijnen voor je radiatoren hebt hangen. Laat daarom je radiatoren vrij.

 

Ventileer goed in huis

 

Een goede ventilatie in je huis is belangrijk. Veel mensen weten dat ventileren goed is voor je gezondheid. Je houdt namelijk de luchtvochtigheid in huis op peil. Zo voorkom je vocht of schimmelproblemen. 

 

Wat niet veel mensen weten is dat ventileren ook goed is voor je energierekening. Door genoeg nieuwe lucht in je huis te laten, wordt de lucht droger. Droge lucht geleidt warmte beter, waardoor de lucht ook sneller verwarmd kan worden. Er is dus minder gas nodig om de ruimte te verwarmen. Zet daarom je ramen elke dag even 3 minuten open. Op jaarbasis kan een goede ventilatie ongeveer €100,- op je gasverbruik besparen.

 

Heb je naar aanleiding van deze tips nog vragen en ben je op zoek naar vrijblijvend advies? 

 

Vul onderstaand formulier in en onze ATAG experts zullen je verder helpen.

 

>Advies

 

Wil je nog meer weten?

 

Bekijk dan ook eens onze andere nieuwberichten! Zo hebben we meer informatie over wat te doen bij een storing, wanneer een cv-ketel vervangen moet worden of wat een energielabel zegt over je cv-ketel

 

Bekijk onze blogs

 

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen over het kopen of huren van een nieuwe cv-ketel? Bel ons gerust. Wij zijn 24/7  bereikbaar, ook in het weekend, op ons telefoonnummer 085-3032700.

 

 

Tags: , , , , , ,