Cv-ketel en het stookseizoen

Gepost op: september 26, 2018 door Atagwarmte

De herfst heeft zijn intrede gedaan. De dagen worden korter en de kou baant zijn weg naar binnen in ons koude kikkerlandje. Dagtemperaturen van 18 graden en lager zijn gemeten. Is uw cv-ketel al klaar voor de koude wintermaanden? Check uw cv-ketel met dit stappenplan van ATAGwarmte.

 

Cv-ketel storingen voorkomen 

Met weertemperaturen onder de 18 graden is het ‘stookseizoen’ officieel weer begonnen. Is uw cv-ketel alweer aan het branden? Het begin van het stookseizoen is de ideale tijd om te checken of uw cv-ketel het nog goed doet. Tijdens de eerste koude dagen komen de meeste gebreken en storingen aan het licht. Zo kunt u ongemakken voor zijn voor als het straks ‘echt’ koud wordt.

 

Slimme thermostaat 

Check als eerste de tijd van uw (slimme) thermostaat. Staat deze op zomertijd of wintertijd? Staat er nog een klokprogramma aan? Als de thermostaat niet de juiste tijd aangeeft, dan staat u straks misschien voor niks het huis te verwarmen. Voordat u de cv-ketel gaat testen, is het dus belangrijk dat de thermostaat goed staat ingesteld.

 

Temperatuur instellen

Staat de tijd goed? Dan kunt u nu handmatig de thermostaat een halve graad hoger zetten. Check goed of de radiatoren warm worden. Belangrijk hierbij is dat de radiatorkranen wel open staan, anders kan de radiator niet warm worden. Werkt alles naar behoren? Dan kunt u de thermostaat weer op de gewenste temperatuur zetten.

 

Werkt de cv-ketel niet? 

Warmt het huis niet op en blijft het branden van de cv-ketel uit? Controleer dan de volgende dingen: 

  • Zit de stekker van de cv-ketel in het stopcontact?
  • Is er geen stroomstoring in de groep waarop de cv-ketel is aangesloten?
  • Kunt u horen of de ketel überhaupt aanslaat? Of kunt u een storingscode aflezen van het display?
  • Is de waterdruk in de cv-ketel juist? Dit ligt ongeveer tussen de 1.0 en 2.0 bar. Indien de waterdruk te laag is, werkt de cv-ketel niet goed en kunnen storingen optreden. 

 

Onderhoud 

Wilt u voor altijd storingen in de winter voorkomen? Geregeld onderhoud is de beste manier om uw ketel voor te bereiden op de koude wintermaanden. Als u een cv-ketel koopt bij ATAGwarmte, dan kan dat inclusief service- en onderhoudsabonnement. Zo bent u alle ongemakken ten aller tijde voor.

 

Over ATAGwarmte

ATAGwarmte maakt het vervangen van een cv-ketel heel eenvoudig. Via onze ketelkiezer kiest u in een paar stappen de meest geschikte cv-ketel voor uw woning. Een nieuwe cv-ketel van ATAG, inclusief installatie, met de beste service van Nederland. Dat is ATAGwarmte. Heeft u vragen over de aanschaf van een nieuwe cv-ketel? Bel ons gerust. Wij zijn elke dag bereikbaar, ook in het weekend, op ons telefoonnummer 085-3032700.

 

Tags: , , , ,