Cv-ketel huren of kopen. Wat is beter?

Gepost op: februari 5, 2019 door Atagwarmte

Bent u toe aan een nieuwe cv-ketel? Dan staat u voor een forse kostenpost. Maar u kunt ook een cv-ketel huren als u opziet tegen een onverwachte grote uitgave. Wij van ATAGwarmte zetten graag de voor- en nadelen van kopen en huren op een rij.

 

Cv-ketel kopen

De prijs van een cv-ketel verschilt per toestel. Zo is een cv-ketel met een groter vermogen vaak duurder. Welk vermogen u nodig heeft, is volledig afhankelijk van uw type huis en isolatie.

 

Een cv-ketel is al verkrijgbaar zo rond de 900 euro. Wilt u een A-kwaliteit cv-ketel en een hoger rendement op lange termijn? Dan moet u kijken naar cv-ketels tussen de 1400 en 2000 euro.

Denk dan ook nog aan de onderhoudskosten. Dit kunt u zelf regelen, met het risico dat een fikse reparatie of onderhoudsbeurt hoog in de kosten kan lopen, of via een onderhoudscontract met uw leverancier.

Als u bij ATAGwarmte een cv-ketel koopt, dan krijgt u de eerste twee jaar het serviceabonnement gratis. Daarna betaalt u € 10,95 per maand.

 

Voordelen cv-ketel kopen

Uiteindelijk de goedkoopste optie.

– U bent direct zelf eigenaar van de cv-ketel.

– U heeft de vrijheid om te bepalen wanneer u de cv-ketel vervangt.

 

Nadelen cv-ketel kopen

– In het begin een behoorlijke uitgave.

– U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparatie.

– Zonder onderhoudscontract zult u waarschijnlijk langer moeten wachten bij spoedgevallen en betaalt u meer per reparatie of het vervangen van onderdelen.

 

Cv-ketel huren

Een cv-ketel huren is ideaal als u niet zit te wachten op een plotselinge grote uitgave. Bovendien heeft u meteen voor langere tijd duidelijkheid over alle kosten omtrent de centrale verwarming, omdat installatie, reparatie en onderhoud zijn inbegrepen in de huurprijs. Een cv-ketel huren kan bij ATAGwarmte al vanaf €25,- per maand.

 

Bij huren is het belangrijk om altijd goed te kijken naar de huurvoorwaarden. Hierbij kunt u letten op de volgende dingen:

 

Na hoeveel jaar is het huurcontract opzegbaar? Wat gebeurt er met het huurcontract als u over een paar jaar wilt verhuizen? Is het mogelijk om binnen nu en een paar jaar over te stappen naar een warmtepomp met dit huurcontract? Zijn er uitzonderingen op reparaties die niet in de huurprijs zijn inbegrepen?

 

Voordelen cv-ketel huren

– Geen plotselinge grote uitgave, maar een vast bedrag per maand.

– Huren is altijd inclusief onderhoud en reparatie. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

– Bij ATAGwarmte is de cv-ketel na 2 jaar boetevrij af te kopen 

 

Nadelen cv-ketel huren

– Per saldo is een cv-ketel huren duurder dan een cv-ketel kopen.

– De cv-ketel blijft in eigendom van de leverancier.

– Geen vrije keus wie het onderhoud doet. Bij ATAGwarmte wordt het echter altijd gedaan door een gecertificeerde ATAG Select Dealer. Zo garanderen wij altijd de allerbeste service en kwaliteit.

 

Wat is beter? Kopen of huren?

Dat hangt dus helemaal van uw persoonlijke wensen af. Wij van ATAGwarmte helpen u daar graag bij door alle voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Wilt u een cv-ketel huren of kopen bij ATAGwarmte, houdt dan rekening met de volgende zaken:

 

  Cv-ketel huren Cv-ketel kopen
Prijs Een maandelijks vast bedrag.              Een plotselinge grote uitgave, maar op lange termijn goedkoper.
Onderhoud Inbegrepen in huurprijs. Apart via een service-abonnement (eerste twee jaar gratis).
Service Altijd de allerbeste service. Altijd de allerbeste service.
Reparaties Inbegrepen bij de huurprijs. Inbegrepen in ons service-abonnement.

 

 

Een cv-ketel huren of kopen bij ATAGwarmte?

ATAGwarmte maakt het vervangen van een cv-ketel heel eenvoudig. Via onze ketelkiezer kiest u in een paar stappen de meest geschikte cv-ketel voor uw woning. Een topkwaliteit cv-ketel van ATAG, inclusief installatie, met de allerbeste service van Nederland. Dat is ATAGwarmte. Heeft u vragen over het kopen of huren van een nieuwe cv-ketel? Bel ons gerust. Wij zijn 24/7  bereikbaar, ook in het weekend, op ons telefoonnummer 085-3032700.

 
 
 
Tags: , ,