Cv-ketel huren of kopen? Wat is beter?

Gepost op: februari 5, 2019 door Atagwarmte

Ben je toe aan een nieuwe cv-ketel? Dan sta je voor een forse kostenpost. Maar je kunt ook een cv-ketel huren als je opziet tegen een onverwachte grote uitgave. Wij van ATAGwarmte zetten graag de voor- en nadelen van kopen en huren op een rij.

Cv-ketel kopen

De prijs van een cv-ketel verschilt per toestel. Zo is een cv-ketel met een groter vermogen vaak duurder. Welk vermogen je nodig hebt, is volledig afhankelijk van jouw type huis en isolatie.

Een cv-ketel is al verkrijgbaar voor rond de 900 euro. Wil je een A-kwaliteit cv-ketel en een hoger rendement op lange termijn? Dan moet je kijken naar cv-ketels tussen de 1400 en 2000 euro.

Denk dan ook nog aan de onderhoudskosten. Dit kun je zelf regelen, met het risico dat een fikse reparatie of onderhoudsbeurt hoog in de kosten kan lopen, of via een onderhoudscontract met jouw leverancier.

Als je bij ATAGwarmte een cv-ketel koopt, dan krijg je de eerste twee jaar het serviceabonnement gratis. Daarna betaal je € 10,95 per maand.

Voordelen cv-ketel kopen

Uiteindelijk de goedkoopste optie.

– Je bent direct zelf eigenaar van de cv-ketel.

– Je hebt de vrijheid om te bepalen wanneer je de cv-ketel vervangt.

Nadelen cv-ketel kopen

– In het begin een behoorlijke uitgave.

– Je bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparatie.

– Zonder onderhoudscontract zul je waarschijnlijk langer moeten wachten bij spoedgevallen en betaal je meer per reparatie of het vervangen van onderdelen.

Cv-ketel huren

Een cv-ketel huren is ideaal als je niet zit te wachten op een plotselinge grote uitgave. Bovendien heb je meteen voor langere tijd duidelijkheid over alle kosten omtrent de centrale verwarming, omdat installatie, reparatie en onderhoud zijn inbegrepen in de huurprijs. Een cv-ketel huren kan bij ATAGwarmte al vanaf €25,- per maand.

Bij huren is het belangrijk om altijd goed te kijken naar de huurvoorwaarden. Hierbij kun je letten op de volgende dingen:

Na hoeveel jaar is het huurcontract opzegbaar? Wat gebeurt er met het huurcontract als je over een paar jaar wil verhuizen? Is het mogelijk om binnen nu en een paar jaar over te stappen naar een warmtepomp met dit huurcontract? Zijn er uitzonderingen op reparaties die niet in de huurprijs zijn inbegrepen?

Voordelen cv-ketel huren

– Geen plotselinge grote uitgave, maar een vast bedrag per maand.

– Huren is altijd inclusief onderhoud en reparatie. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

– Bij ATAGwarmte is de cv-ketel na 2 jaar boetevrij af te kopen

Nadelen cv-ketel huren

– Per saldo is een cv-ketel huren duurder dan een cv-ketel kopen.

– De cv-ketel blijft in eigendom van de leverancier.

– Geen vrije keus wie het onderhoud doet. Bij ATAGwarmte wordt het echter altijd gedaan door een gecertificeerde ATAG Select Dealer. Zo garanderen wij altijd de allerbeste service en kwaliteit.

Wat is beter? Kopen of huren?

Dat hangt dus helemaal van jouw persoonlijke wensen af. Wij van ATAGwarmte helpen jou daar graag bij door alle voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Wil je een cv-ketel huren of kopen bij ATAGwarmte, houdt dan rekening met de volgende zaken:

Cv-ketel huren Cv-ketel kopen
Prijs Een maandelijks vast bedrag. Een plotselinge grote uitgave, maar op lange termijn goedkoper.
Onderhoud Inbegrepen in huurprijs. Apart via een service-abonnement (eerste twee jaar gratis).
Service Altijd de allerbeste service. Altijd de allerbeste service.
Reparaties Inbegrepen bij de huurprijs. Inbegrepen in ons service-abonnement.

Een cv-ketel huren of kopen bij ATAGwarmte?

ATAGwarmte maakt het vervangen van een cv-ketel heel eenvoudig. Via onze ketelkiezer kies je in een paar stappen de meest geschikte cv-ketel voor jouw woning. Een topkwaliteit cv-ketel van ATAG, inclusief installatie, met de allerbeste service van Nederland. Dat is ATAGwarmte. Heb je vragen over het kopen of huren van een nieuwe cv-ketel? Bel ons gerust. Wij zijn 24/7  bereikbaar, ook in het weekend, op ons telefoonnummer 085-3032700.

Tags: , ,