Een cv-ketel storing, wat nu?

Gepost op: september 21, 2020 door Atagwarmte

 

Komt er opeens geen warm water meer uit de kraan? Of doet de verwarming van jouw huis het niet meer? Grote kans dat jouw cv-ketel een storing heeft. ATAGwarmte helpt jou graag zo snel mogelijk met jouw cv-ketel storing.

 

In deze blog bespreken we een aantal zaken die je zelf kan doen om de storing mogelijk te verhelpen. Mocht dat niet lukken, dan nemen wij je in deze blog mee met de vervolgstappen.

 

Cv-ketel storing zelf verhelpen

 

Sommige storingen kun je eenvoudig zelf verhelpen. Wachten op een monteur is dan niet nodig! Lees hieronder de zaken die je eerst zelf kunt doen.

 

1. Zie je een storingscode bij de cv-ketel op het display? Reset de cv-ketel dan een keer of trek de stekker van de cv-ketel er voor 1 minuut uit. Deze simpele handeling kan het probleem al oplossen.

 

Blijft de storingscode nog steeds zichtbaar op de display? Bekijk dan onderaan deze blog de storingscodes per keteltype.

 

2. Zit de stekker van de cv-ketel nog in het stopcontact? Dit klinkt voor de hand liggend maar soms halen mensen de stekker uit de cv-ketel bij het schoonmaken. Indien de cv-ketel niet in het stopcontact zit, dan hoef je alleen de stekker in het stopcontact te steken! 

 

3. Heeft u de temperatuur op uw thermostaat al bekeken? Het kan voorkomen dat u bij verlaten van uw huis de thermostaat op bijvoorbeeld 18 graden heeft gezet. Indien de binnentemperatuur op 19 graden blijft, dan gaat de verwarming dus niet aan. Het kan dan dus lijken of de cv-ketel het niet doet maar het enige wat u hoeft te doen is de thermostaat op een hogere temperatuur te zetten!

 

4. Heb je de radiatoren open gezet en ontlucht? Het kan voorkomen dat iemand i.v.m. energiebesparing de radiatoren dicht heeft gedraaid. Probeer eens de radiatoren allemaal open te zetten en kijk wat er dan gebeurd. Het ontluchten van de radiatoren kan soms ook helpen hierbij. Dit ontluchten doe je met een ontluchtingssleutel. 

 

5. Staat de gaskraan open? Tot slot kun je nog kijken of de gaskraan van de cv-ketel wel open staat. Het kan voorkomen dat iemand er per ongeluk tegenaan is gekomen waardoor deze dicht staat. Zonder gas kan de cv-ketel niets doen. Dus mocht je dit zien, draai de gaskraan dan open! 

 

Cv-ketel storing niet opgelost?

 

Als je een cv-ketel all-in service abonnement bij ATAGwarmte hebt, helpen wij jou met onze 24 uurs servicedienst. Wij zijn 24 uur per dag telefonisch bereikbaar, ook in het weekend. Je krijgt altijd iemand persoonlijk te spreken, die zorgt ervoor dat jouw storing binnen 24 uur wordt opgelost door een van onze ATAG SelectDealers. Binnen ons all-in service abonnement is alles inclusief. Dit betekent dus dat wij het onderhoud aan jouw ketel doen, geen extra arbeid of voorrijkosten hoeft te betalen en dat de kosten voor het vervangen van onderdelen ook voor onze rekening is. 

 

Heb je een all-in service abonnement bij ATAGwarmte en een storing? Bel of mail ons dan direct. 

 

Neem contact op

 

Heb je geen service abonnement?

 

Geen paniek. Als je een ATAG cv-ketel hebt van jonger dan 10 jaar, dan kunnen wij jou alsnog helpen met een storing. Je dient echter wel bij ons een ATAGwarmte serviceabonnement te willen afsluiten. Mocht dit het geval zijn, welkom!

 

Hoe werkt dit?

 

Via dit formulier kun je bij ons een all-in service abonnement afsluiten. Wij vragen om onder andere wat foto’s van jouw cv-ketel. Als je dit formulier invult, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Wij maken dan een afspraak voor een betaalde introductie check van € 60,- exclusief onderdelen. Daarna ga je € 11,86 per maand voor het serviceabonnement.

 

De voordelen

  • 2 jaarlijks CV ketel onderhoud door een gecertificeerde ATAG-installateur
  • 24-uurs servicedienst bij storingen
  • Volledige garantie op alle onderdelen van de ketel tot 15 jaar lang
  • Gratis reparatie
  • Geen voorrijkosten en uurloon
  • Maandelijks boetevrij opzegbaar

Meer informatie

 

Heeft het echt haast en kan het niet wachten? Dat snappen wij! Onze ATAG specialisten helpen je graag zo snel mogelijk. Om jouw situatie uit te leggen, raden we je aan om het volgende nummer te bellen: 085-3032700.

 

Weten wat een storingscode van jouw ATAG  cv-ketel betekent?

 

Bekijk dan hier onze storingspagina’s specifiek voor elke ketelserie.

 

Heb je een cv-ketel uit de ATAG i-serie? Bekijk hier de meest voorkomende storingen en wat je zelf kunt doen.

 

Storingen i-serie

 

Heb je een cv-ketel uit de ATAG e-serie? Bekijk hier de meest voorkomende storingen en wat je zelf kunt doen.

 

Storingen e-serie

 

Heb je een cv-ketel uit de ATAG Q-serie? Bekijk hier de meest voorkomende storingen en wat je zelf kunt doen.

 

Storingen Q-serie

 

Heb je een cv-ketel uit de ATAG A-serie? Bekijk hier de meest voorkomende storingen en wat je zelf kunt doen.

 

Storingen A-serie

 

Heb je een cv-ketel uit de ATAG Zone serie? Bekijk hier de meest voorkomende storingen en wat je zelf kunt doen.

 

Storingen ATAG Zone

 

Wil je nog meer weten?

 

Bekijk dan ook eens onze andere blogs! Zo hebben we meer informatie over wanneer een cv-ketel vervangen moet worden of welk vermogen je nodig hebt.

 

> Bekijk onze blogs

 

Tags: , , , , ,