Een cv-ketel storing, wat nu?

Gepost op: oktober 31, 2018 door Atagwarmte

Komt er geen warm water meer uit de kraan? Of nog erger; warmt uw huis niet meer op? Grote kans dat uw cv-ketel een storing heeft. Dat is natuurlijk erg vervelend, want met de aankomende winter is het essentieel dat uw cv-ketel goed werkt. Geen nood aan de man! De meeste storingen kunt u makkelijk direct zelf oplossen. Zo hoeft u niet meteen een installateur te laten komen. Check uw cv-ketel met dit stappenplan van ATAGwarmte en los de meeste storingen direct zelf op.

 

Cv-ketel storing en stroom

Ga na of de stroom het doet. Heeft u onlangs een stroomstoring gehad? Dan kan het zijn dat de cv-ketel is uitgevallen. Vaak is het probleem dan opgelost als u de cv-ketel weer aanzet.
Cv-ketel storing en waterdruk

Als de cv-ketel aan staat, kunt u controleren of de waterdruk in orde is. De waterdruk hoort tussen de 1,5 en 2,0 bar te liggen. Is de waterdruk lager dan 1,5 bar? Dan dient u de cv-ketel bij te vullen. Dit kunt u makkelijk zelf doen.

Het bijvullen van een cv-ketel hoeft meestal maar één tot twee keer per jaar. Moet u vaker dan drie keer per jaar uw cv-ketel bijvullen? Dan is er waarschijnlijk iets meer aan de hand. U kunt het beste contact met ons opnemen om verdere ongemakken te voorkomen.

 

Ontluchten van de verwarming

Er komt altijd lucht mee tijdens het bijvullen van een cv-ketel. Ontlucht dus altijd de verwarming na het bijvullen. Dit gaat als volgt:

  • Draai alle radiatorknoppen dicht.
  • Begin met het ontluchten van de radiator op het laagste punt in huis.
  • Doe dit ook bij andere radiatoren en werk uw weg naar boven.
  • Houd altijd een doekje bij het ontluchtingsventiel en draai de radiator open met een passend ontluchtingssleuteltje. In onderstaande afbeelding ziet u een voorbeeld van een ontluchtingssleuteltje.
  • Tot slot checkt u of de waterdruk nog steeds binnen de 1,5 en 2,0 bar ligt. Zo ja, draai alle radiatorknoppen weer open en zet de thermostaat op de gewenste temperatuur.

ATAGsleutel

 

 

Doet de cv-ketel het nog steeds niet?

Check dan ook onze veelgestelde vragen met betrekking tot storingen. Heeft u een specifiek probleem? Dan kunt het beste contact opnemen met één van onze specialisten om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen.

 

ATAGwarmte staat altijd voor u klaar

ATAGwarmte heeft als doel om iedereen in Nederland van een lekker warm huis te voorzien. Is uw cv-ketel in storing? Bel gerust met ATAGwarmte. Wij helpen u graag! ATAGwarmte is elke dag bereikbaar, ook in het weekend, op ons telefoonnummer 085-3032700.

Denkt u dat toe bent aan een nieuwe cv-ketel? Via onze ketelkiezer kiest u in een paar stappen de meest geschikte cv-ketel voor uw woning. Een nieuwe cv-ketel van ATAG, inclusief installatie, met de beste service van Nederland. Dat is ATAGwarmte.

 

Tags: , , , , ,