Cv-ketel vervangen, waar let ik op?

Gepost op: oktober 10, 2019 door Atagwarmte

Een cv-ketel vervangen is geen makkelijke opgave. Je wilt tenslotte een cv-ketel die goed past bij jouw woonsituatie. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar wat voor type ketel je zoekt. Wij van ATAGwarmte helpen je graag verder door uit te leggen waar je op moet letten.

 

In wat voor type huis woon je?

Om te bepalen welke cv-ketel het beste je past, is het handig om als eerst te kijken naar je woningtype. Hoe groter jouw huis, des te sterker de cv-ketel moet zijn. Dit is ook afhankelijk van jouw warmwaterbehoefte, maar daar komen we later op terug. De CW-klasse van jouw nieuwe ketel kan je als volgt bepalen:

  • Woning / appartement tot 80m2 > CW3-ketel
  • Tussenwoning (80m2-150m2) > CW4-ketel
  • Grotere woning (150m2-200m2) > CW5-ketel
  • Woning groter dan 200m2? > CW6-ketel

Wat is je warmwaterbehoefte?

Wil jij bijvoorbeeld in de keuken en badkamer tegelijk warm water kunnen tappen? Dan denk je al gauw aan een hogere CW-klasse, ongeacht de grootte van jouw huis. Kijk hierbij ook naar het type douche en bad wat in huis staat. Een badkamer met bijvoorbeeld een regendouche heeft een cv-ketel nodig die meer warm water levert dan een badkamer met een spaardouche. Ontdek zelf welke ATAG cv-ketel past bij jouw huis middels onze ketelkiezer.

En dan, kopen of huren?

Als je er uit bent welke cv-ketel je wilt hebben, dan is het nog de vraag of je wilt kopen of huren. Een cv-ketel kopen is een forse kostenpost, maar goedkoper op de lange termijn. Een cv-ketel huren heeft als voordeel dat je geen plotselinge grote uitgave hebt. We hebben in een ander artikel alle voor- en nadelen van kopen en huren op een rijtje gezet. Lees het hier

 

ATAGwarmte helpt je graag!

ATAGwarmte maakt het vervangen van een cv-ketel heel eenvoudig. Via onze ketelkiezer kies je in een paar stappen de meest geschikte cv-ketel voor jouw woning. Een topkwaliteit cv-ketel, inclusief installatie, met de allerbeste service van Nederland. Dat is ATAGwarmte. Heb je vragen over het kopen of huren van een nieuwe cv-ketel? Bel ons gerust. Wij zijn 24/7  bereikbaar, ook in het weekend, op ons telefoonnummer 085-3032700.

 

Tags: , , , , , ,