Storing cv-ketel ATAG E-serie oplossen

Heb jij een cv-ketel met het volgende typenummer: e325, e325EC? Bekijk hier wat je zelf kan doen bij de meest voorkomende storingen. 

Heb je een ander type cv-ketel? Klik dan hier om terug te gaan naar het hoofdmenu.

ATAG storingscodes E-serie

Klik hieronder op de storingscode die van toepassing is en zie direct wat je zelf kan doen om het op te lossen.

 

Storingscode c105

Storingscode c117

Storingscode c118

Storingscode c133

Storingscode c151

Ik heb een andere storingscode

 

 

 

Storingscode c105

Storingscode c105 betekent dat de cv-ketel bezig is met het automatische ontluchtingsprogramma van 7 minuten. Het kan zijn dat de cv-ketel van het stroom af is geweest. In de meeste gevallen lost dit zichzelf na maximaal 7 minuten weer op.Blijft de storing bestaan? Neem dan contact met ons op via 085-3032700. 

 

 

Storingscode c117 

Dit betekent dat de waterdruk in koude toestand te hoog is. Deze moet tussen de 1,5 en 1,7 bar liggen. Druk op de i-toets. Dit geeft de actuele waterdruk weer. Is de waterdruk hoger dan 1,7 bar? Dan moet er water uit het cv-systeem afgetapt worden. Een cv-ketel aftappen doe je als volgt:

 

• Zet de thermostaat laag.
• Wacht 15 minuten zodat de cv-ketel kan afkoelen.
• Sluit de slang aan op de vul- of aftapkraan.
• Doe het uiteinde van de slang in de emmer.
• Draai de vul- of aftapkraan open.
• Wacht tot de drukmeter tussen de 1,5 en 2 bar staat.
• Draai de kraan dicht en koppel de slang los.

 

Blijft het probleem zich voordoen? Dan zit er waarschijnlijk te veel weerstand in het cv-circuit. Dit los je eenvoudig op door meerdere radiatoren op te zetten. Als de storingscode nog steeds verschijnt, neem dan contact met ons op: 085-3032700. 

 

 

 

Storingscode c118 

De waterdruk in de cv-ketel is te laag. Indien de waterdruk onder de 1,0 bar is, dan is er kans dat de cv-ketel in storing gaat. Dit los je op door de cv-ketel bij te vullen. Dit doe je als volgt: • Zet de verwarming via de thermostaat op 15 graden en wacht 20 minuten. Gebruik in de tussentijd ook geen warm water. • Sluit de vulslang aan op de aan de muur bevestigde (wasmachine)kraan. • Draai de rode hendel een kwartslag open. • Draai de vulkraan open. Vul bij totdat het display van de ketel maximaal 1,8 bar aangeeft. • Sluit de vulkraan. • Sluit de rode hendel. • Het kan zijn dat het ontluchtingsprogramma nu begint, dit duurt 7 minuten. Wacht tot dit afgelopen is. • Je kunt de verwarming nu weer hoger zetten en warm water tappen indien gewenst.

 

Let op: Als de waterdruk onder de 0,7 bar heeft gestaan, zal de cv-ketel na het bijvullen een ontluchtingssprogramma van 7 minuten starten. Blijft het probleem bestaan? Dan zit er waarschijnlijk teveel weerstand in het cv-circuit. Dit los je eenvoudig op door meer radiatoren op te zetten. Blijft het probleem nog steeds bestaan? Neem dan contact met ons op: 085-3032700.

 

 

Storingscode c133

Check eerst of de gaskraan bij de cv-ketel openstaat. Is dit zo? Dan zit er vermoedelijk lucht in de gasleiding. Dit is op te lossen door de cv-ketel een aantal keer te resetten middels de reset-knop. Geeft de cv-ketel dan nog steeds deze melding, dan dien je de cv-ketel te ontluchten (en eventueel bij te vullen). Hoe je dat doet, lees je hier: Instructies cv-ketel ontluchten. 

Als het probleem zich nog steeds blijft voordoen, dan is er misschien een storing bij de leverancier. Je kunt het beste contact met ons opnemen: 0853032700. 

 

 

Storingscode c151

Storing c151 los je eenvoudig op door eerst zoveel mogelijk radiatoren open te zetten en dan de cv-ketel te resetten middels de resetknop. Blijft de storing bestaan? Neem dan contact met ons op: 085-3032700. 

Heb je een andere storing? ATAGwarmte helpt je graag!

De meeste storingen los je op door de cv-ketel simpelweg te resetten. Doet de cv-ketel het nog steeds niet? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Wij zijn elke dag bereikbaar, ook in het weekend, via 085-3032700. Doordeweeks van 08:00 t/m 21:00 uur en in het weekend van 10:00 en 17:00.

 

Heb jij een ATAG cv-ketel en ben je nog geen klant van ons? Met de ATAG servicedienst ben je altijd verzekerd van 24/7 service, geregeld onderhoud en een goed werkende ketel.

 

> Ja, ik wil graag cv-ketel onderhoud