Direct geld
besparen
met ATAGwarmte

Geld besparen onder een heerlijk warme douche

Met een ATAG cv-ketel ben je niet alleen verzekerd van de beste cv-ketel, je bespaart ook op je energierekening. Alle ATAG cv-ketels leveren namelijk een 3% hoger rendement op verwarming dan andere merken. Koop je een ATAG cv-ketel met Economizer en de ATAG One slimme thermostaat, dan scheelt dat nog eens 10% op de productie van warm water. Kortom, de aanschaf van een ATAG cv-ketel is de beste investering in minder stookkosten en een schoner milieu.

 

> Bekijk aanbieding!

Tips om te besparen op je stookkosten

cv-ketel gasbrander vermogen

Als je een ATAG cv-ketel hebt bespaar je onopgemerkt energie, terwijl je geniet van een heerlijk warm huis. Met deze 8 tips kun je daar nog meer aan bijdragen.

HR ketel zuiniger dan VR ketel

Een HR ketel is 20% – 25% zuiniger dan een VR ketel. Dat scheelt je gemiddeld € 270,- per jaar. ATAGwarmte vervangt dagelijks oude VR ketels van Intergas, Nefit, Valliant, Remeha en andere merken voor een zuinige HR cv-ketel van ATAG.

 

Neem een combi-cv-ketel

Heb je naast je cv-ketel voor verwarming een apparaat voor warm water, zoals en boiler of geiser? Ga dan over op een combiketel, dat is een stuk zuiniger. Alle ATAG cv-ketels zijn combi-ketels voor zowel verwarming als warm water.

 

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat communiceert met je cv-ketel. Hij weet precies wanneer jij warmte nodig hebt. Dat voorkomt onnodig stookgedrag. Want elke graad extra betekent een 7% hogere rekening voor je verwarming.

 

Verwarming 1 graad lager

Probeer eens of het anders aanvoelt: je thermostaat 1 graad lager afstellen. Elke graad hoger betekent 7% meer energieverbruik. Als je jouw thermostaat op 20 graden zet in plaats van 21 graden, bespaar je zo’n € 50 per jaar.

Verwarm geen ongebruikte ruimtes

Hoe meer water moet worden verwarmd, hoe meer energie er nodig is. Zijn er kamers die je niet of weinig gebruikt? Zet dan de radiatorknop op 0, voor het afsluiten van je radiatoren.

 

Leidingen isoleren

De leidingen voor verwarming en warm water stralen warmte uit. Met een isolatiehoesje om de leidingen hoeft de cv-ketel minder hard te branden. Bij gemiddeld 20 meter aan leiding bespaar je dan al snel € 30,- per jaar.

 

Dagelijks ventileren

Oude vochtige lucht in huis warmt minder goed op dan verse droge lucht van buiten. Ventileer daarom 10 minuten per dag met de verwarming uit. Dat levert je op de verwarmingskosten een besparing op van zo’n € 50,- per jaar.

 

Tweejaarlijks onderhoud cv-ketel

Elke cv-ketel vervuilt, waardoor hij minder zuinig wordt. Bij goed periodiek onderhoud levert een ATAG cv-ketel 15 jaar lang een blijvend hoog rendement. Zo bespaar je eenvoudig rond de € 70,- per jaar op je energierekening.

Energiezuinig en toch snel warm water 

 

Met een ATAG cv-ketel ben je verzekerd van een energiezuinige cv-ketel. Toch gebruikt een gemiddeld huishouden 290 m3 gas voor warm water. Lees hier de 4 tips hoe je nog meer kunt besparen, zonder in te leveren aan comfort.

Thermostatische mengkranen gebruiken

Heb je kranen met een warm- en koudwaterknop, dan moet je mengen voordat je water op temperatuur is. Dat kost meer energie dan nodig. Met een thermostatische mengkraan stel je eenvoudig de gewenste temperatuur in.

Doorstroombegrenzer op kraan

Gebruik een kraan met ingebouwde doorstroombegrenzer, dan bespaar je al snel 30% aan water. Standaard geeft je kraan 10 tot 15 liter water per minuut. Heb je een kraan met doorstroombegrenzer? Dan reduceer je het verbruik tot 6, 8 of 10 liter per minuut. 

Waterbesparende douchekop

Een waterbesparende douchekop bespaart maar liefst 20% op je water en gas, terwijl je hetzelfde douchecomfort hebt. Een spaardouche is heel goed te gebruiken in combinatie met je ATAG cv-ketel.

1 minuutje korter douchen

In een gemiddeld huishouden wordt het meeste warm water (80%) gebruikt voor douchen. Sta je 1 minuut korter onder de douche dan scheelt dat direct. Het levert je een gemiddelde besparing op van € 25,- per jaar aan water en gas.

Voor iedereen een zuinige ATAG cv-ketel + service

 

ATAGwarmte heeft voor elk huis dé meest zuinige cv-ketel, die je kunt kopen of huren. Er zijn drie series ATAG cv-ketels onderverdeeld naar Comfort Warmwater (CW) klassen, waardoor je ongeacht je wensen altijd een passende cv-ketel vindt.

 

Het serviceabonnement is de eerste 2 jaar inclusief. Na 2 jaar ga je € 11,86 p.m. betalen en is het maandelijks opzegbaar. Met het ATAGwarmte serviceabonnement heb je een volledige garantie, onderhoud en 24/7 service. Mocht je liever willen huren, dan is dit serviceabonnement altijd inclusief. Zo geniet je tot 15 jaar lang van zorgeloos comfort.

 

ATAG_Q38

Q-serie

Een cv-ketel uit de Q-serie is geweldig als je op meer dan één plek in huis gelijktijdig warm water wilt gebruiken. Doordat de Q-serie een kleine boiler heeft, heb je snel warm water. Dat scheelt tijd en bespaart water.

 

ATAG_E325EC

E-serie

Al 5 jaar lang de beste uit de test van de Consumentenbond. Met een ATAG cv-ketel uit de E klasse heb je het hoogst haalbare rendement aan verwarming en warm water van alle cv-ketels in zijn klasse.

 

ATAG_Ketel-A244EC

A-serie

Is op twee plekken tegelijk warm water gebruiken minder relevant, dan is een ATAG cv-ketel uit de A-serie een betaalbaar, zuinig en degelijk alternatief. Ook de ATAG cv-ketels uit de A-serie halen het hoogste rendement in zijn klasse.

 

Ketel_E325EC_open

Economizer

De Economizer van ATAG is een geniale vinding! Dankzij deze tweede warmtewisselaar leveren de EC ketels van ATAG 10% meer warm water bij minder gas. Dat is besparen onder een heerlijk warme douche.

 

 

> Ketelkiezer

Waarom ATAGwarmte?

ATAGwarmte is dé landelijke ATAG-specialist met lokaal vakmanschap. In heel Nederland staan 50 ATAG SetlectDealers voor je klaar, met in totaal ruim 600 door de ATAG fabriek in Lichtenvoorde opgeleide specialisten. Je installatie en onderhoud wordt dus verricht door een ATAG vakman bij jou in de buurt.