Dé RVS warmtewisselaar van ATAG

       Het blijvend hoge rendement verklaard

Waarom ATAG cv-ketels het meest zuinig en duurzaam zijn!

 

De warmtewisselaar, het ‘hart’ van je cv-ketel, is een cruciaal onderdeel: hier wordt de warmte van de brander overgebracht op het water. Hoe beter de overdracht, hoe zuiniger je cv-ketel. Het unieke van ATAG t.o.v. andere merken is de slimme constructie van de RVS warmtewisselaar. Dat verklaart waarom ATAG cv-ketels het meest zuinig zijn en blijven, gedurende de hele levensduur. Want alleen met een ATAG ben je verzekerd van een blijvend hoog rendement.

 

> Bekijk aanbieding!

De cv-ketel uitgelegd

Een CV ketel van ATAG uitgelegd

Jouw ATAG cv-ketel is meer dan een brander en een pomp. De innovatieve constructie van ATAG cv-ketels garandeert duurzaamheid, betrouwbaarheid en functionaliteit, of anders gezegd; de zekerheid van zorgeloos comfort.

Modulerende cv-ketel

Elke ATAG cv-ketel is modulerend. Dat betekent dat de cv-ketel niet alleen maar op vol vermogen brandt, maar zich aanpast aan jouw warmtebehoefte. De ATAG cv-ketel gaat zo zuinig mogelijk om met jouw aardgas, zodat je snel geld kunt besparen.

 

Keramische cv ketelbrander

De brander is een belangrijk onderdeel van elke cv-ketel. Vervuiling of slijtage van de brander is een veel voorkomende oorzaak van storing. Elke ATAG cv-ketel heeft een ondersteboven geplaatste keramische brander. Dat garandeert een schone, efficiënte en veilige verbranding, zodat je zorgeloos kunt genieten van warmte.

 

Elektronische ontsteking

Een moderne ATAG cv-ketel heeft een betrouwbare elektronische ontsteking die het verwarmingsproces op gang brengt. Er is dus geen waakvlam. Dat is wel zo veilig en het helpt je te besparen op je energierekening.

Warmtewisselaar

Alle ATAG cv-ketels hebben een volledig RVS warmtewisselaar. Dat maakt ze het meest zuinig en duurzaam. Daarom komen de ATAG al 8 jaar als beste uit de test van de Consumentenbond. Je kunt met jouw ATAG HR ketel tot wel € 350,- per jaar besparen, vergeleken met een gewone cv-ketel.

 

ATAG Economizer

De ATAG Economizer is een tweede warmtewisselaar, die in de ketels A244EC en E325EC is ingebouwd. De warmte van de rookgassen, die normaal door de rookgasafvoer verdwijnen, worden nogmaals gebruikt om het water in de cv-ketel extra op te warmen. Het levert je 10% meer warm water bij minder gas. Dat is besparen onder een heerlijk warme douche.

 

A-label pomp

In elke ATAG cv-ketel zit en zuinige A-label pomp. Deze zorgt ervoor dat het verwarmingswater door je hele huis circuleert. De pomp is modulerend en past voortdurend de hoeveelheid warmte aan op jouw behoefte. Daardoor verbruik je nooit meer energie dan nodig.

Ernst Wilmink over de ATAG RVS warmtewisselaar

Quote: ‘...

betrouwbaarheid en rendement zijn afhankelijk van de kwaliteit van de warmtewisselaar’ 

Ernst Wilmink - monteur -

‘Een warmtewisselaar is een buizenstelsel dat langs de brander wordt geleid. In die buizen stroomt het water van je CV-installatie. In de warmtewisselaar wordt de warmte van de brander overgebracht op het water dat in huis door je radiatoren stroomt.’

‘Een warmtewisselaar die bestaat uit roestvaststaal (RVS) geleidt de warmte beter dan een aluminium warmtewisselaar. De warmte van de brander wordt dan beter overgedragen, waardoor de cv-ketel meer rendement uit het gas haalt. Mede hierdoor haalt je ATAG cv-ketel een machtig mooi rendement van bijna 110%!’

‘Een roestvaststalen (RVS) warmtewisselaar is ongevoelig voor corrosie, oftewel roestvorming. Door corrosie slijt een aluminium warmtewisselaar eerder, en vermindert het rendement van de cv-ketel. Door de slijtvaste RVS warmtewisselaar blijft het rendement van je ATAG cv-ketel zijn hele levensduur hoog. Na 15 jaar is jouw ATAG cv-ketel nog net zo zuinig als op de eerste dag!’

Daarom een ATAG warmtewisselaar

ATAG CV ketel warmtewisselaar

RVS geleidt warmte beter

Een warmtewisselaar is een buizenstelsel dat langs de brander wordt geleid. In die buizen stroomt het water van de CV-installatie. Heb je een RVS warmtewisselaar, dan wordt de warmte van de brander beter overgedragen dan bij een aluminium warmtewisselaar. Het resultaat is dat je meer rendement uit je gas haalt.

ATAG CV ketel warmtewisselaar RVS

Geen roestvorming

De RVS warmtewisselaar van ATAG is niet gevoelig voor roestvorming, ofwel corrosie. Door corrosie slijt een aluminium warmtewisselaar en neemt het rendement af. Jouw ATAG cv-ketel is na 15 jaar nog net zo zuinig als op de eerste dag!

ATAG CV ketel warmtewisselaar buizenstelsel

Schoon en onderhoudsvriendelijk

De combinatie van een ondersteboven geplaatste keramische brander met een RVS warmtewisselaar reduceert vervuiling en slijtage. Het garandeert een schone, efficiënte en veilige verbranding, zodat je optimaal kunt genieten van zorgeloze warmte.

Video van ATAGwarmte

Voor iedereen een ATAG cv-ketel

ATAGwarmte heeft voor elk huis dé ideale cv-ketel, die je kunt kopen of huren. Er zijn drie series ATAG cv-ketels onderverdeeld naar Comfort Warmwater (CW) klassen, waardoor je ongeacht je wensen altijd een passende cv-ketel vindt.

 

Het serviceabonnement is de eerste 2 jaar inclusief. Na 2 jaar ga je € 11.35 p.m. betalen en is het maandelijks opzegbaar. Met het ATAGwarmte serviceabonnement heb je een volledige garantie, onderhoud en 24/7 service. Mocht je liever willen huren, dan is dit serviceabonnement altijd inclusief. Zo geniet je tot 15 jaar lang van zorgeloos comfort.

> Ketelkiezer

 

 

ATAG_Q38

Q-serie

Een cv-ketel uit de Q-serie is geweldig als je op meer dan één plek in huis gelijktijdig warm water wilt gebruiken. Doordat de Q-serie een kleine boiler heeft, heb je snel warm water. Dat scheelt tijd en bespaart water.

 

I-serie

Binnen enkele minuten een heerlijk warm bad klaarzetten en tegelijkertijd warm water uit de kraan tappen? Met een ATAG cv-ketel uit de i-klasse ervaar je een echte spa-beleving. De i-serie heeft het hoogst haalbare rendement aan verwarming en warm water van alle cv-ketels in zijn klasse.

 

ATAG_Ketel-A244EC

A-serie

Is op twee plekken tegelijk warm water gebruiken minder relevant, dan is een ATAG cv-ketel uit de A-serie een betaalbaar, zuinig en degelijk alternatief. Ook de ATAG cv-ketels uit de A-serie halen het hoogste rendement in zijn klasse.

 

Ketel_E325EC_open

Economizer

De Economizer van ATAG is een geniale vinding! Dankzij deze tweede warmtewisselaar leveren de EC ketels van ATAG 10% meer warm water bij minder gas. Dat is besparen onder een heerlijk warme douche.

 

 

> Winkel