Let op! Vanaf 1 augustus zullen onze cv-ketel prijzen stijgen. U heeft tot en met 31 juli 2024 om te profiteren van de huidige prijs.

 

ATAGwarmte is CO-gecertificeerd

Sinds 1 oktober 2020 is een nieuwe Gasketelwet om de veiligheid van gasverbrandingsinstallaties te verbeteren. Deze wet stelt dat alle installatiebedrijven en installateurs die werken aan gasverbrandingsinstallaties vanaf 1 april 2023 moeten voldoen aan de vereisten.

Ook ATAGwarmte voldoet aan alle vereisten van de gasketelwet en heeft van de onafhankelijke certificeringsinstelling DEKRA, het benodigde CO-certificaat BRL 6000-25 ontvangen.

Waarom een nieuwe Gasketelwet?

In 2015 publiceerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid een rapport over het werken aan gasverbrandingsinstallaties (zoals cv-ketels en warmtepompen) en de gevaren ervan. Het aantal personen dat jaarlijks wordt blootgesteld aan een verhoogde concentratie koolmonoxide bleek veel hoger dan in eerste instantie gedacht. Om het aantal co-vergiftigingen terug te dringen werd de nieuwe Gasketelwet ingesteld.

De Gasketelwet geldt voor het werken aan gasverbrandingsinstallaties onder het vermogen van 100 kW. ATAGwarmte installeert en onderhoud voornamelijk cv-ketels en warmtepompen in woningen. Deze vallen allemaal onder het eerder gestelde maximale vermogen van de gasketelwet.

Per 1 april 2023 moet elk installatiebedrijf en monteur, die werkzaamheden uitvoert aan gasverbrandingsinstallaties, voldoen aan de vereisten van de gasketelwet. Dit houdt in dat elk installatiebedrijf in het bezit is van een CO-certificering en elke monteur in het bezit moet zijn van het vakmanschap CO certificaat.

CO- certificering en ATAGwarmte

Bij ATAGwarmte staan veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel. Wij dragen dan ook graag bij aan het eerder signaleren van gevaarlijke situaties en het voorkomen van ongelukken met koolmonoxide. ATAGwarmte is in bezit van het CO-certificaat volgens de richtlijnen van de BRL 6000-25. We blijven ons inzetten om de hoogste kwaliteitsstandaarden te hanteren en de veiligheid van onze klanten te waarborgen.

ATAGwarmte werkt samen met meer dan 40 installatiebedrijven door heel Nederland waar wij monteurs van inlenen. Elke vakman waar wij mee samenwerken is in het bezit van het verplichte bewijs van Vakmanschap CO. Zo zijn wij er zeker van dat de door ons ingezette monteurs de juiste technische kennis hebben en volgens de verplichte richtlijnen werken. Daarnaast voert ATAGwarmte periodieke controles uit om te contoleren of de werkzaamheden zijn uitgevoerd volgens gestelde eisen en voorschriften vanuit de BRL 6000-25.

De Nederlandse Overheid publiceert op haar website Toelatingsorganisatie Kwaliteitsborging Bouw de installatiebedrijven die de CO-certificering hebben behaald. Klik hier om te zoeken naar certificaathouders

Mocht u vragen hebben over ATAGwarmte en de BRL 6000-25-certificering, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden. U kunt contact met ons opnemen via 085-4012233. We helpen u graag.