Let op! Vanaf 1 juli zullen onze cv-ketel prijzen stijgen. U heeft tot en met 30 juni 2023 om te profiteren van de laagste prijs.

ATAG cv-ketel warmtewisselaar

Waarom een ATAG cv-ketel kopen?

Met een rendement van 110,3% gedurende de hele levensduur van de cv-ketel, scoort een ATAG beter dan welk ander merk dan ook. Dat is dubbel besparen, want dankzij de innovatieve warmtewisselaar bespaar je niet alleen direct, maar ook blijvend. Je verlaagt je kosten en spaart het milieu.

Bekijk cv-ketel aanbod

5 redenen om voor ATAG te kiezen

1. Blijvend zuinig door hoogwaardig materiaal
ATAG cv-ketels zijn gedurende de hele levensduur blijvend zuinig. Dit komt door de unieke warmtewisselaar, het ‘warme hart’ van een cv-ketel. Normaal gesproken is de warmtewisselaar het meest kwetsbare onderdeel van een cv-ketel, omdat deze onderhevig is aan corrosie en slijtage. ATAG heeft daarom een warmtewisselaar van Roest Vast Staal ontwikkeld die altijd beschermd is tegen verval. Dat scheelt enorm in verbruik en onderhoud. Een ATAG cv-ketel is dus na 15 jaar net zo zuinig als in het begin.

2. Storingsarme, betrouwbare ketels
ATAG staat er om bekend dat ze betrouwbare cv-ketels leveren van technisch hoog niveau. Het zijn robuuste cv-ketels gemaakt van kwalitatief hoogstaande materialen. Het gebeurt dus niet vaak dat een ATAG in storing raakt. Dat betekent dat je met een gerust hart en maximaal comfort kan genieten van warmte en warm water.

3. ATAG is Nederlandse kwaliteit
ATAG is een Nederlands bedrijf. Sinds 1948 werkzaam in Gelderland en gespecialiseerd in ‘grensoverschrijdende’ producten. Daar komt bij dat een ATAG cv-ketel alleen geïnstalleerd mag worden door speciaal opgeleide ATAG Select Dealers. Altijd een ervaren monteur bij installatie. Dat geeft een veilig gevoel.

4. Een lage energierekening
ATAG is één van de weinige cv-ketels die beschikt over een extra warmtewisselaar in de rookgasafvoer. Deze tweede warmtewisselaar, ook wel de Economizer genoemd, gebruikt de warmte van rookgassen voor het verwarmen van het inkomende koude water. Dit zorgt voor 10% minder gasverbruik. Zo bespaar je ongeveer twee volle emmers water aan warmte per douchebeurt. Zowel de warmtewisselaar als de Economizer zijn door ATAG zelf ontwikkeld.

5. Ongekend slim met de ATAG One slimme thermostaat
Een ATAG cv-ketel wordt in combinatie met de ATAG One slimme thermostaat nog zuiniger. De super moderne wifi-thermostaat berekent namelijk op basis van jouw huisgrootte en de buitentemperatuur de efficiëntste manier van stoken. Zo blijft jouw huis optimaal warm, zonder dat het onnodig veel energie kost. Bovendien kan je met de ATAG One slimme thermostaat nog veel meer handige functies instellen, zoals het warmwaterprogramma.

De beste cv-ketel kiezen voor jouw situatie

De beste cv-ketel hoeft natuurlijk niet te betekenen dat dat ook de beste cv-ketel voor jou is. Woningen verschillen, net als mensen. Iedereen heeft andere wensen als het neerkomt op verwarming en warmwater. Als algemeen advies kunnen wij meegeven dat het goed is om vanuit de warmwater behoefte te denken. De meeste cv-ketels kunnen namelijk al vrij goed een gemiddelde woning verwarmen. Zo kan een CW4 ketel al goed een 1 gezinswoning verwarmen. Echter hoeft dit niet te betekenen dat deze cv-ketel ook de stortdouche aan kan. Wil je dus lekker veel warmwater? Dan kan het geen kwaad om een CW-klasse hoger te kijken.

 

ATAG cv-ketel warmtewisselaar


Je ATAG cv-ketel koop je bij ATAGwarmte

ATAGwarmte is dé landelijke ATAG specialist met lokaal vakmanschap. Met 50 ATAG SelectDealers in Nederland heeft ATAGwarmte ruim 600 ATAG kenners tot haar beschikking. Je installatie en onderhoud wordt dus verricht door een ATAG vakman bij jou in de buurt.

Over ATAGwarmte

Nieuwe cv-ketel kopen

Stap 1

Bij het kopen van een nieuwe cv-ketel is het verstandig om eerst naar jouw huidige situatie te kijken. Ben je op dit moment tevreden met de hoeveelheid warm water die uit de kraan komt? Krijgt de cv-ketel het snel warm als je aan de thermostaat draait? Onderop de cv-ketel vind je het gaskeur label. Hierop vind je de CW-waarde. CW staat voor Comfort Warm water. Dus als je tevreden bent over jouw huidige warmte comfort, dan kies je een cv-ketel in dezelfde klasse. Wil je graag iets meer, dan kies je een cv-ketel in een hogere CW-klasse. Kom je er niet uit? Maak dan gebruik van onze kieswijzer.

Stap 2

Als je weet welke CW-klasse je dient aan te houden, dan wordt het tijd om een nieuwe cv-ketel te kiezen. De cv-ketel die jouw voorkeur geniet kan je bij ons op de website bestellen. Dit werkt heel eenvoudig. Eerst stel je zelf de cv-ketel samen. Hier kies je bijvoorbeeld wat voor thermostaat je graag zou willen. Hierna kom je in de afreken omgeving. Hier kan je zelf kiezen op welke datum wij de cv-ketel komen installeren. Heb je de cv-ketel liever gisteren dan vandaag? Neem dan contact met ons op. Wij doen dan onze uiterste best om de cv-ketel zo snel mogelijk bij jou te installeren. Tijdens het bestellen doe je een aanbetaling van €50,-. Hiermee krijgen wij de order binnen en gaan deze verder uitwerken.

Stap 3

De bestelling van jouw nieuwe cv-ketel werken wij helemaal voor jou uit. Het enige wat we altijd graag ontvangen zijn een aantal foto’s van de huidige cv-ketel situatie. Op basis van deze foto’s kan onze installateur zich perfect voorbereiden op de werkzaamheden. Wij plannen de afspraak ook voor jou in met onze installateur. Uiteindelijk ontvang je van ons de bevestiging van de afspraak. Hierin staat netjes wanneer je de installateur kunt verwachten en welke voorbereidingen je dient te treffen.

Stap 4

Op de aangegeven dag komt de installateur van ATAGwarmte de nieuwe cv-ketel installeren. Dit neemt ongeveer een halve dag in beslag. Als de nieuwe cv-ketel op de plaats van de huidige cv-ketel is geïnstalleerd en jij bent helemaal happy, dan pas gaat onze installateur er weer vandoor. Afrekenen hoeft niet bij oplevering. Je krijgt netjes een factuur nadat alles is geïnstalleerd. Vaak gaat hier een week of 2 overheen. Dit doen wij expres zodat we zeker weten dat alles goed werkt en je niet betaalt voor iets dat nog niet helemaal goed werkt.