Energion M Hybrid All 80 € 11.625,00

De Energion M Hybrid All 80 behoort tot de nieuwste generatie hybride warmtepompen van ATAG en blinkt uit dankzij de monoblock technologie. Hierdoor wordt een hoog vermogen behaalt bij lage buitentemperaturen tot -20°C. De ATAG Energion M Hybrid All 80 is een 8 kW hybride warmtepomp die geschikt is voor een bestaande woninge, zelfs als deze matig is geïsoleerd. Het compacte formaat van de binnenunit zorgt ervoor dat hij in vrijwel elke woning past.

De ATAG Energion M Hybrid All 80 werkt samen met de ATAG cv-ketel wanneer de warmtepomp zelf niet aan de gewenste warmtevraag kan voldoen. Deze samenwerking levert een aardgasbesparing op tot 70%. De ATAG Energion M Hybrid All 80 is de logische stap naar duurzaam verwarmen.

Over de Energion M Hybrid All

Creëert comfort op een duurzame manier

Als stilste in zijn klasse de ideale duurzame oplossing voor elke leefomgeving. Energiezuinig verwarmen met behoud van comfort. Geheel volgens jouw wensen verkrijgbaar in diverse samenstellingen. De cv-ketel springt bij als de warmtevraag groter is dan de warmtepomp kan bieden. Deze samenwerking levert een aardgasbesparing op tot 70%

Bekijk brochure

In het kort
  • Verwarmen bij -20°C tot +35°C dankzij monoblock technologie
  • Een hoog rendement: COP > 5
  • Stilste hybride warmtepomp in zijn klasse
  • ISDE subsidie van toepassing
  • Tot 70% besparen op aardgas
  • Duurzaam verwarmen met de warmte van de buitenlucht
  • In combinatie met de ATAG One Zone thermostaat optimaal in te regelen
Is mijn woning geschikt?

Belangrijk is om de bestaande situatie in kaart te brengen. Voor nieuwbouw woningen is een warmtepomp dé nieuwe voorziening, maar voor bestaande woningen kan een warmtepomp een aanvulling op of vervanging van de cv-ketel zijn. Een belangrijke voorwaarde is een goede isolatie van je woning om warmteverlies te voorkomen. Maak gebruik van onze warmtepomp kieswijzer voor een eerste advies.

Warmtepomp kieswijzer invullen

 

Technische opname inclusief offerte op maat

De aanschaf van een warmtepomp is een belangrijke investering en is een aankoop die niet zo maar 'even' online kan plaatsvinden. Overweeg je om een warmtepomp te kopen en wil je weten welke het beste bij jouw woning past? Dan adviseren wij je op maat.

Onze technische specialist komt bij je thuis om te kijken welke specifieke warmtepomp het beste aansluit op de woning en comfort wensen. Op die manier weten we zeker dat de gekozen warmteoplossing het beste rendement behaalt.

Voor deze technische opname betaal je eenmalig €150,-. Bestel je een nieuwe warmtepomp bij ATAGwarmte? Dan ontvang je dit bedrag als korting op de aankoop.

Technische opname aanvragen

Standaard installatie

De hybride warmtepomp wordt door onze ATAG GreenDealer monteur(s) binnen één dag geïnstalleerd en in bedrijf gesteld. Door zijn compacte afmeting is de binnenunit gemakkelijk te plaatsen en past in bestaande woningen in de meeste gevallen direct naast of onder de ATAG cv-ketel. De buitenunit leveren wij standaard op opstellingsbalken of muurbeugels. De buitenunit plaatsen wij graag op een makkelijk bereikbare plek. 
 
Een standaard installatie van een warmtepomp bij ATAGwarmte is conform de hoogste eisen. Zo plaatsen wij standaard een buffervat in een parallelschakeling met een externe zeer zuinige circulatiepomp en een vuilafscheider om de pomp van de warmtepomp extra te beschermen en de levensduur te vergroten. Een antibevriezing set mag tevens niet ontbreken om uw installatie te beschermen bij eventuele stroomuitval. Daarnaast wordt een flex transportleiding van 3 meter tussen de binnen- en buitenunit geplaatst, mits deze direct door een houten of stenen muur kan worden geboord.

Voorafgaand aan de installatie vindt er altijd een technische opname plaats waar een opgave wordt gemaakt van de totale installatiekosten. Hierdoor weet je altijd wat een installatie kost voordat deze wordt uitgevoerd en kom je nooit achteraf voor verrassingen te staan.

Energion M Hybrid All 80
Type
Hybride
Voeding
Eén fase (huisaansluiting)
Verwarmingsvermogen
bij 7°C/ 35°C
8 kW
Rendement op verwarmen
bij 7°C/ 35°C
COP: 4,8
Verwarmingsvermogen
bij -7°C/ 35°C
3 kW
Rendement op verwarmen
bij -7°C/ 35°C
COP: 7,41
Geluidsvermogen buitenunit
op 3 meter
43,5 db(A)
Tapprofiel
XL
Binnenunit h x b x d in cm
30 x 33 x 18
Binnenunit gewicht
7 kg
Buitenunit h x b x d in cm
110,6 x 101,6 x 37,4
Buitenunit gewicht
91 kg
ISDE subsidie
€ 3.225,-
ISDE subsidie

De Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) geeft subsidie voor een (hybride) warmtepomp. Alle warmtepompen die ATAGwarmte verkoopt, komen in aanmerking voor de ISDE subsidie. De hoogte van deze ISDE-subsidie hangt af van het soort warmtepomp en het vermogen.

Voor de ATAG Energion M Hybrid All 80 ontvang je €3225,00 aan subsidie. Om de ISDE subsidie aan te vragen, dien je gebruik te maken van de meldcode  KA21376.

Bekijk ISDE stappenplan

Zo werkt een warmtepomp

Een warmtepomp werkt eigenlijk als een omgekeerde koelkast. In plaats van dat hij warmte afvoert, haalt een warmtepomp juist warmte van buiten naar binnen. Een lucht/water-warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht via een buitenunit. De warmte wordt overgedragen aan een koudemiddel en in een binnenunit (in je woning) doorgegeven aan het centrale verwarmingssysteem.

Met een hybride warmtepomp, zoals de ATAG Energion M Hybrid All 80, kun je rond 70% op je gasverbruik besparen. Het grootste deel van het jaar stook je namelijk elektrisch. De cv-ketel (op gas) springt alleen bij als het heel koud is of voor warm water.

Lees verder