Energion M Compact 80 € 19.175,00

De ATAG Energion M Compact 80 is een all-electric warmtepomp, waarbij aardgas niet meer nodig is. Beschikt over een geïntegreerde 180L warmwaterboiler. Vooral geschikt voor nieuwbouw of goed geïsoleerde woningen. De ATAG Energion M Compact 80 is een vloerstaand toestel, dat beschikt over een hoog rendement. De all-electric ATAG Energion M Compact 80 beschikt tevens over de speciale 'silence mode' voor een nog stillere werking.

Over de Energion M Compact

De stilste all-electric warmtepomp in zijn klasse

De Energion M Compact zijn lucht/water warmtepompen, met een geïntegreerde boiler voor warm water. Voor deze 'all-electric' warmtepompen zijn geen aardgasaansluiting nodig en door de compacte afmeting gemakkelijk elke gewenste plek te plaatsen. De warmtepomp levert energiezuinige stilte waarbij een hoog rendement en weinig geluid hand-in-hand gaan.

Bekijk brochure

In het kort
  • Werkgebied verwarmen bij -20°C tot +35°C dankzij monoblock technologie
  • Werkgebied koelen bij -20°C tot +35°C (indien afgiftesysteem geschikt is)
  • Een hoog rendement: COP > 5
  • Stilste all-electric warmtepomp in zijn klasse
  • Comfortabel: snel warm water beschikbaar, dankzij de ‘BOOST-functie'
  • ISDE subsidie van toepassing
  • Geen aardgasrekening meer
  • Duurzaam verwarmen met de warmte van de buitenlucht
  • In combinatie met de ATAG One Zone thermostaat optimaal in te regelen
Is mijn woning geschikt?

Belangrijk is om de bestaande situatie in kaart te brengen. Voor nieuwbouw woningen is een warmtepomp dé nieuwe voorziening, maar voor bestaande woningen kan een warmtepomp een aanvulling op of vervanging van de cv-ketel zijn. Een belangrijke voorwaarde is een goede isolatie van je woning om warmteverlies te voorkomen. Maak gebruik van onze warmtepomp kieswijzer voor een eerste advies.

Warmtepomp kieswijzer invullen

Technische opname inclusief offerte op maat

De aanschaf van een warmtepomp is een belangrijke investering en is een aankoop die niet zo maar 'even' online kan plaatsvinden. Overweeg je om een warmtepomp te kopen en wil je weten welke het beste bij jouw woning past? Dan adviseren wij je op maat.

Onze technische specialist komt bij je thuis om te kijken welke specifieke warmtepomp het beste aansluit op de woning en comfort wensen. Op die manier weten we zeker dat de gekozen warmteoplossing het beste rendement behaalt.

Voor deze technische opname betaal je eenmalig €150,-. Bestel je een nieuwe warmtepomp bij ATAGwarmte? Dan ontvang je dit bedrag als korting op de aankoop.

Technische opname aanvragen

Energion M Compact 80
Type
All-electric
Voeding
Eén fase (huisaansluiting)
Verwarmingsvermogen
bij 7°C/ 35°C
8 kW
Rendement op verwarmen
bij 7°C/ 35°C
COP: 4,8
Verwarmingsvermogen
bij -7°C/ 35°C
7,4 kW
Rendement op verwarmen
bij -7°C/ 35°C
COP: 3,1
Inhoud warm waterboiler
180 l
Geluidsvermogen buitenunit
op 3 meter
40 db(A)
Tapprofiel
XL
Binnenunit h x b x d in cm
30 x 33 x 18
Binnenunit gewicht
7 kg
Buitenunit h x b x d in cm
75,6 x 101,6 x 35
Buitenunit gewicht
66 kg
ISDE subsidie
€ 3.225,-
ISDE subsidie

De Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) geeft subsidie voor een (hybride) warmtepomp. Alle warmtepompen die ATAGwarmte verkoopt, komen in aanmerking voor de ISDE subsidie. De hoogte van deze ISDE-subsidie hangt af van het soort warmtepomp en het vermogen.

Voor de ATAG Energion M Compact 80 ontvang je € 3225,- aan subsidie. Om de ISDE subsidie aan te vragen, dien je gebruik te maken van de meldcode KA21167.

Bekijk ISDE stappenplan

Zo werkt een all-electric warmtepomp

Een warmtepomp werkt eigenlijk als een omgekeerde koelkast. In plaats van dat hij warmte afvoert, haalt een warmtepomp juist warmte van buiten naar binnen. De warmtepomp verhit -met warmte uit de lucht - het koudemiddel en laat dit middel verdampen tot een gas. Dit gas wordt door nóg heter gemaakt gemaakt, waarna het via een condensor de benodigde warmte afgeeft voor de verwarming van ruimtes en water in huis en het koudemiddel condenseert. 

Met een all-electric warmtepomp, zoals de ATAG Energion M Compact 80, is een aardgasaansluiting overbodig.

Lees verder