Energion Lydos Hybrid 100 € 1.949,00

Wandhangende warmtepompboiler, die gebruik maakt van twee energiebronnen: eektriciteit en duurzame energie. Zo wordt het beste van twee werelden gecombineerd. De snelheid van een elektrische boiler en de energiezuinigheid van de warmtepomp. Met als resultaat een energiebesparing van 50% energie op warm water.

De i-Memory functie analyseert het verbruik en de momenten waarop warm water wordt gevraagd gedurende 4 weken. Op basis van dit verbruik weet de Energion Lydos Hybrid wanneer er warm water nodig is. Zo wordt de hybride technologie zo efficiënt mogelijk toegepast.

Energion Lydos Hybrid

Duurzaam verwarmen en warm water

Het unieke van de Lydos Hybrid is de combinatie van twee energiebronnen in één product: elektriciteit en duurzame energie. Zo worden de prestaties van de elektrische boiler en de warmtepomp samengevoegd. Hierdoor is het mogelijk om tot 50% energie te besparen op warm water. De Lydos Hybrid is energiezuiniger dan een gewone elektrische boiler. Besparingen tot 70% op de energierekening voor warm water is mogelijk. Dankzij de energiezuinige werking komt de Lydos Hybrid in aanmerking voor ISDE-subsidie.

Bekijk brochure

In het kort

- Tot 118 liter warm tapwater van 40°C beschikbaar
- 3 gebruiksprogramma’s: Programma, Green, Boost
- Werkingstemperatuur warmtepomp van +12°C tot +40°C
- Eerste elektrische boiler met hybride technologie energielabel A
- Geschikt voor renovatie en nieuwbouw
- Er hoef geen gebruik te worden gemaakt van de vloeroppervlakte

Waarom een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler is een interessante en slimme keuze wanneer je een grote behoefte hebt aan warm water. Heb je onlangs een nieuwe woning gekocht, verbouwd of gerenoveerd? Dan is een warmtepompboiler een mooie aanvulling op het verduurzamen van je verwarmingssysteem. Maar het kiezen van de juiste warmtepompboiler is een stuk complexer. Welke het beste past bij jouw woonsituatie, hangt namelijk af van diverse factoren. Neem contact met ons op voor meer informatie over alle mogelijkheden.

 

Technische opname inclusief offerte op maat

De aanschaf van een warmtepomp is een belangrijke investering en is een aankoop die niet zo maar 'even' online kan plaatsvinden. Overweeg je om een warmtepomp te kopen en wil je weten welke het beste bij jouw woning past? Dan adviseren wij je op maat.

Onze technische specialist komt bij je thuis om te kijken welke specifieke warmtepomp het beste aansluit op de woning en comfort wensen. Op die manier weten we zeker dat de gekozen warmteoplossing het beste rendement behaalt.

Voor deze technische opname betaal je eenmalig €150,-. Bestel je een nieuwe warmtepomp bij ATAGwarmte? Dan ontvang je dit bedrag als korting op de aankoop.

Technische opname aanvragen

Energion Lydos Hybrid 100
Type
Warmtepomp boiler
Rendement op verwarmen
bij 7°C/ 35°C
COP: 1,89
Inhoud warm waterboiler
100 l
Tapprofiel
M
Binnenunit h x b x d in cm
115,3 x 46,5 x 50
Binnenunit gewicht
44 kg
ISDE subsidie
€ 500,-
ISDE subsidie

De Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) geeft subsidie voor een (hybride) warmtepomp. Alle warmtepompen die ATAGwarmte verkoopt, komen in aanmerking voor de ISDE subsidie. De hoogte van deze ISDE-subsidie hangt af van het soort warmtepomp en het vermogen.

Voor de ATAG Energion Lydos Hybrid 100 ontvang je €500,- aan subsidie. Om de ISDE subsidie aan te vragen, dien je gebruik te maken van de meldcode KA20148.

Bekijk ISDE stappenplan

Zo werkt een warmtepomp boiler

Een warmtepompboiler is uitgerust met een koudemiddel dat al bij lage temperaturen kookt. Tijdens het kookproces treedt gasvorming op. De compressor perst dit gas samen en hierdoor stijgt de temperatuur.

Deze temperatuurstijging geeft warmte af aan het aanwezige water in de boiler door middel van de condensor. Hierna wordt de druk verlaagd, het gas wordt weer vloeistof en de cyclus begint opnieuw. Het boilervat beschikt ook over een elektrisch element om het water nog sneller op temperatuur te krijgen.