Let op! Vanaf 1 augustus zullen onze cv-ketel prijzen stijgen. U heeft tot en met 31 juli 2024 om te profiteren van de huidige prijs.

Cv-ketel onderhoud

Wat is het verschil tussen cv-ketel onderhoud en cv-ketel service?

Cv-ketel onderhoud betekent dat een CO-gecertificeerde cv installateur voor periodiek onderhoud bij jou thuis komt om jouw cv-ketel een onderhoudsbeurt te geven. Cv ketel service wil zeggen dat je ook geholpen wordt bij een storing aan jouw cv-ketel. Met het ATAGwarmte cv-ketel service abonnement krijg je én onderhoud aan jouw cv-ketel én een reparatieservice bij storingen. Het cv onderhoud wordt verzorgd door de ATAG SelectDealer die de cv-ketel bij jou heeft geplaatst. Je hebt nooit meer onvoorziene kosten. Je betaalt één vast bedrag per maand voor onderhoud, service, onderdelen en arbeidsloon.

Moet ik zelf een afspraak maken voor onderhoud aan mijn cv-ketel of doet ATAGwarmte dit?

Als je bij ATAGwarmte een cv-ketel hebt gekocht met een ATAGwarmte cv-ketel service abonnement, sta je al bij ons in de planning voor cv onderhoud. Je ontvangt tijdig bericht voor een onderhoudsbeurt van jouw cv-ketel.

Waarom heeft een cv-ketel onderhoud nodig?

Cv-ketel onderhoud is belangrijk om een cv-ketel storing te voorkomen. Schoonmaken en afstellen van onderdelen van de cv-ketel, en het vervangen van slijtende onderdelen, betekent dat de cv-ketel langer meegaat en zo zuinig mogelijk zijn werk doet.

Een cv-ketel maakt per jaar zo’n 1000 branduren. Ter vergelijking: Een auto die zoveel uren maakt, heeft dan al 75.000 kilometer op de teller staan. Elke 2 jaar cv-ketel onderhoud is dus net zoiets als een servicebeurt voor de auto na 150.000 kilometer!

Wat zit er in mijn ATAGwarmte service abonnement?

Jouw cv-ketel wordt tijdens het periodiek onderhoud door de cv installateur onderhouden op de volgende punten:

 • Goede werking centrale verwarming;
 • Goede werking warm tapwater;
 • Veilige werking van jouw cv-ketel;
 • Metingen;
 • Cv-ketel reinigen;
 • Cv-ketel onderdelen met slijtage of defecten vervangen.
   
Kan ik zelf mijn cv-ketel onderhoud uitvoeren?

Echt cv onderhoud kun je het beste overlaten aan een CO-gecertificeerde cv installateur. Maar je kunt wel een aantal dingen doen om te zorgen dat de cv-ketel goed werkt:

 • De waterdruk van de cv-ketel controleren. Op de manometer moet de waterdruk tussen de 1,5 en 2 bar staan.  De waterdruk van de cv-ketel controleren
 • De cv-ketel bijvullen. Dat doe je als de waterdruk te laag is.
 • De cv-ketel aftappen. Dat doe je als de waterdruk te hoog is, of als het water uit het CV-systeem moet. 
 • De cv-ketel thermostaat afstellen. Stel de temperatuur van je cv-ketel nooit lager in dan 60° Celsius en nooit hoger dan 80° Celsius. Cv-ketel thermostaat afstellen
 • De cv-ketel ontluchten. Als er lucht in de leidingen zit, kunnen de radiatoren niet goed warm worden.
Komen jullie ook in het weekend of ’s avonds voor cv-ketel onderhoud?

Nee, onderhoud wordt niet in het weekend of 's avonds uitgevoerd.