Let op! Vanaf 1 augustus zullen onze cv-ketel prijzen stijgen. U heeft tot en met 31 juli 2024 om te profiteren van de huidige prijs.

Cv-ketel storingen

Hoe weet ik of mijn cv-ketel in storing is?

Ben jij in het bezit van een ATAG cv-ketel en is deze in storing? Ai, dat is vervelend.

We voorkomen graag dat je in de kou zit. Daarom lees je op de storingspagina wat een storing betekent en hoe je een storing zo snel mogelijk zelf kan oplossen.

Ben je klant bij ATAGwarmte en heb je een storing? Bel dan direct met 085-3032700. Dan helpen wij je zo snel mogelijk weer aan een warm huis.

Hoe snel kunnen jullie mij helpen bij een storing?

Als je een storing  aan de cv-ketel en je klant bent bij ATAGwarmte, bel dan altijd naar ons reguliere nummer: 085-3032700. Onze specialisten proberen dan op afstand samen te kijken wat er precies aan de hand is. In de meeste gevallen kunnen we de storing dan verhelpen. Mocht de storing aan de cv-ketel niet op afstand op te lossen zijn, dan zorgen wij ervoor dat er zo snel mogelijk een CO-gecertificeerde installateur jouw kant op komt. Dit kan al binnen 24 uur. 

Waar vind ik een overzicht van veelvoorkomende ATAG cv-ketel storingscodes?

Komt er opeens geen warm water meer uit de kraan? Of doet de verwarming van jouw huis het niet meer? Grote kans dat jouw cv-ketel een storing heeft. ATAGwarmte helpt jou graag zo snel mogelijk met jouw cv-ketel storing. We bespreken een aantal zaken die je zelf kunt doen om de storing mogelijk te verhelpen. Mocht dat niet lukken, dan vind je op deze pagina de veelvoorkomende storingen van ATAG cv-ketels.

Ik heb een ATAG ketel met storing en ben nog geen klant, helpen jullie mij verder?

Indien je een ATAG cv-ketel hebt van nog geen 10 jaar oud dan is het mogelijk om bij ATAGwarmte een all-in service abonnement af te sluiten.  

Met onze all-in ATAG servicedienst blijft jouw cv-ketel in topconditie. Laat je cv-ketel grondig inspecteren en onderhouden door een ATAG SelectDealer. Heb jij een ATAG ketel van nog geen 10 jaar oud? Dan ben je bij ons verzekerd van de allerbeste service. Zo is onze ATAG servicedienst altijd inclusief:

 • 1,5 jaarlijks cv-ketel onderhoud door een gecertificeerde ATAG-installateur
 • 24 uurs servicedienst bij storingen
 • Volledige garantie op alle onderdelen van de ketel tot 15 jaar lang
 • Gratis reparatie
 • Geen voorrijkosten en uurloon
 • Maandelijks boetevrij opzegbaar

De aanvraag en goedkeuring voor een abonnement kost ongeveer twee weken. Bij een spoedvraag kunnen we je wellicht niet meteen helpen. Dus dat is altijd belangrijk om te bedenken. 

Mijn kamerthermostaat geeft aan dat er een storing is. Kan ik zelf iets doen?

Geeft de kamerthermostaat een foutcode, check dan het display van de cv-ketel. Meestal kun je de ‘reset’-knop indrukken zodat de cv-ketel en de verwarming opnieuw opgestart worden. Blijft het display een storingscode aangeven, kijk dan in de handleiding van de cv-ketel. Volg de omschrijving uit de handleiding. Lukt het niet? Bel ATAGwarmte op 085-3032700.

Welke punten van de cv-ketel kan ik zelf nalopen als de verwarming niet werkt? Check of:

 • De cv-ketel aanstaat en de stekker in het stopcontact zit.
 • De stroomvoorziening in huis werkt.
 • Er voldoende waterdruk in de centrale verwarming is (1,5 tot 2 bar).
 • De gaskraan open is.
 • De kamerthermostaat het doet.
 • De temperatuur op de kamerthermostaat niet te laag is ingesteld.
 • De radiatoren van de verwarming voldoende open staan.

 

Wat kan ik doen als er op de display van mijn thermostaat niets meer staan?

Mogelijke oorzaak:

Mogelijk is de stroom van de ketel eraf, en dus geen voeding aan de thermostaat. Is er wel stroom dan kan een draadbreuk of een slecht contact (draadje zit los) de oorzaak zijn. Bij een draadloze thermostaat kunnen de batterijen leeg zijn. Vervang dan de batterijen.

Oplossing:

Zorg voor voeding voor de thermostaat. Bel anders ATAGwarmte: 085-3032700.

Wat kan ik doen als mijn cv-ketel het wel doet met verwarming maar bij warm water steeds uitvalt?

Mogelijke oorzaak:

Gasvoordruk kan te laag zijn. Voor warm water gebruikt de ketel het volledige ‘hoog vermogen’. Daar is dan te weinig gasdruk voor.

Oplossing:

Neem contact op met ATAGwarmte. Blijkt inderdaad de gasdruk te laag, dan zal het netwerk/gasbedrijf ingeschakeld moeten worden.

Wat kan de oorzaak zijn dat mijn vloerverwarming het heel matig doet?

Mogelijke oorzaak:

Dit kan meerdere oorzaken hebben. Zit de stekker van je vloerverwarming in het stopcontact? Doet je pomp het? Mogelijk zit er vuil in de slangen.

Oplossing:

Voor het vervangen van je pomp of het spoelen van je slangen heb je een specialist nodig. Neem contact op met ATAGwarmte. Wij kunnen je helpen, maar deze reparatie zit helaas niet in het ATAGwarmte service abonnement.

Wat moet ik doen als de installatie vaak bijgevuld moet worden?

Mogelijke oorzaak:

Als na enige tijd nog steeds regelmatig moet worden bijgevuld, dan is er mogelijk een lek in het systeem. Het kan ook dat het expansievat defect is.

Oplossing:

Check de installatie op lekkage, ook in de kruipruimte. Het expansievat kun je checken door te tikken op de bovenste helft (dof=water) en de onderste  helft (lucht=hol). Is het geluid alleen dof, dan kan het expansievat lek zijn.

Wat kan de oorzaak zijn dat mijn radiotoren in de kamer koud zijn?

Mogelijke oorzaak:

Hier zijn diverse oorzaken mogelijk. Staan de kranen open? Vraagt de thermostaat om warmte? Heeft de thermostaat voeding, van draad of, bij draadloos, batterij. Is de ketel aan (check of je wel warm water hebt, schijnt de zon vol op de thermostaat? Of zit er lucht in de radiator?

Oplossing:

Probeer stap voor stap zaken uit te sluiten. Heb je een vraag, bel ATAGwarmte.

Mijn radiatoren en leidingen borrelen en maken geluid. Wat moet ik doen?

Mogelijke oorzaak:

Er zit waarschijnlijk te veel lucht in de installatie en te weinig waterdruk.

Oplossing:

Ontluchten en daarna bijvullen.

Ik ruik gas bij de cv-ketel, wat moet ik doen?
 • Maak geen vuur en doe geen lichtschakelaars aan. 
 • Sluit de hoofdkraan van de gasleiding. 
 • Open ramen en deuren. 
 • Bel het energiebedrijf.

Bij een urgente storing staan onze CO-gecertificeerde installateurs altijd klaar voor onze klanten. Dus ook ’s avonds of in het weekeinde. ATAGwarmte is zeven dagen per week bereikbaar op: 085-3032700.