Let op! Vanaf 1 augustus zullen onze cv-ketel prijzen stijgen. U heeft tot en met 31 juli 2024 om te profiteren van de huidige prijs.

Cv-ketel vragen

Verkoopt ATAGwarmte alleen HR ketels?

Ja, een HR ketel is tegenwoordig de norm. Negen van de tien ketels die nu worden verkocht zijn HR ketels. Een gewone cv-ketel is misschien iets goedkoper in aanschaf (red. wellicht niet als je naar de prijzen kijkt van ATAGwarmte), maar over de hele levensduur is een HR ketel goedkoper. Een VR ketel (verbeterd rendement) wordt bijna alleen nog maar verkocht als het technisch niet anders kan. Een HR ketel is zuiniger met energie en verdient zichzelf daarom eerder terug. Omdat een HR ketel veel zuiniger is met aardgas, bespaar je, vergeleken met een cv-ketel met conventioneel rendement, tot 270,- euro per jaar op je gasrekening. In dat geval heb je een HR ketel van ATAGwarmte al binnen 5 jaar terugverdiend!

Hoe kan ATAGwarmte een nieuwe cv-ketel zo goedkoop aanbieden?

Wij hoeven geen geld te steken in winkelpanden. We hebben een klein hoofdkantoor met minimale kosten en een samenwerkend netwerk van deskundige en door de ATAG fabriek opgeleide installatiebedrijven. ATAGwarmte biedt alleen cv-ketels aan van het merk ATAG, de best geteste cv-ketels in Nederland. Doordat we keuzes maken hoeven we ook geen voorraden van alle merken cv-ketels aan te houden. Dat scheelt een slok op een borrel.

Hoe lang gaat een cv-ketel mee?

Een cv-ketel gaat gemiddeld 15 jaar mee. Daarna doet je cv-ketel het nog wel, maar werkt hij veel minder zuinig. Ook is er een grote kans dat je cv-ketel in storing gaat. Proactief je cv-ketel vervangen bespaart je dus letterlijk een koude douche. Daarnaast is een nieuwe cv-ketel zuiniger. Hetgeen het energielabel van je huis en je gasrekening positief beïnvloed.

Wat is het verschil tussen VR-Ketel en een HR-Ketel?

Een HR-ketel heeft een veel Hoger Rendement. Een HR ketel mag pas zo heten bij een rendement van minimaal 107%. Het aardgas wordt zó efficiënt gebruikt dat het rendement ‘technisch’ hoger dan 100% ligt. Daarnaast maakt een HR ketel slim gebruik van de restwarmte. Hierdoor verdient een HR ketel zichzelf binnen een aantal jaar terug. In vergelijking met een conventionele VR ketel bespaar je tot 270,- Euro per jaar op je gasrekening.

Kan ik op meerdere plekken warm water krijgen met mijn cv-ketel?

Cv-ketels worden ingedeeld in de zogenaamde CW-klasse. Dit staat voor Comfortklasse Warmwater. Kort gezegd: hoe hoger het getal des te meer warm water. Vanaf de CW-5 klasse wordt warm water tappen op twee punten mogelijk. Maar let op, want de cv-ketel is niet alleen. De waterdruk is ook van invloed op de hoeveelheid warm water. Deze is niet overal in Nederland gelijk. Wil je het zeker weten? Bel even met ATAGwarmte op 085-3032700. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar.

 

Mijn cv-ketel is kapot. Hoe snel kan ik een nieuwe cv-ketel laten installeren?

Valt jouw huidige cv-ketel regelmatig in storing? Lekt de boiler of kan je alleen douchen nadat de cv-ketel is gereset? Dan wordt het mogelijk tijd om een nieuwe cv-ketel te laten installeren. Door ons uitgebreide netwerk van zo’n 40 professionele installatiebedrijven kunnen wij je snel helpen. Vaak al de volgende dag. Heb je dus met spoed een nieuwe cv-ketel nodig? Dan kun je ons het beste even bellen: 085-3032700. Op werkdagen zijn wij geopend tussen 8:00 – 21:00 uur. Ook in het weekend kan je ons bellen, tussen 10:00 – 17:00 uur.

 

Ik wil graag een offerte aanvragen. Hoe werkt dit?

Om een goede offerte op te kunnen maken hebben wij een aantal foto's nodig van de huidige situatie.  Zo zijn wij benieuwd naar het type cv-ketel dat je nu hebt, dus niet alleen het merk maar ook het type. Op die manier kunnen wij je een aanbod doen van een gelijkwaardig toestel. Een offerteaanvraag kan je doen via deze link. Op basis hiervan maken wij dan een offerte en sturen die via e-mail naar je toe. Spreekt het aanbod je aan? Dan kan je de cv-ketel eenvoudig bij ons op de website bestellen of via de offerte verzilveren.

 

Hoe bestel ik een cv-ketel bij ATAGwarmte?

Een nieuwe cv-ketel bestel je op onze koop of huur pagina. Je bestelling is definitief als je een aanbetaling doet. Dat kan eenvoudig en vertrouwd via iDeal. Na de aanbetaling nemen we direct contact met je op om alles door te nemen. Bij de bestelling geef je aan op welke dagen de cv-ketel kan worden geplaatst. We vragen je om minimaal twee mogelijkheden op te geven. Dat kan zelfs op zaterdag. Heb je heel veel spoed, omdat je cv-ketel kapot is, bel dan even met ons: 085-3032700. Dan zoeken we snel naar een oplossing. Dagelijks zijn wij bereikbaar, zeven dagen per week.

Pas nadat de cv-ketel is geplaatst, betaal je het resterende bedrag van de cv-ketel en de installatie. Wel zo makkelijk en veilig. Het resterende bedrag betaal je via een automatische incasso.