Let op! Vanaf 1 augustus zullen onze cv-ketel prijzen stijgen. U heeft tot en met 31 juli 2024 om te profiteren van de huidige prijs.

Installatie van de cv-ketel

Wat is een standaard cv-ketel installatie?

De meeste cv-ketels die wij plaatsen vervangen een oude HR cv-ketel. In dit geval is er veelal sprake van een standaard installatie. De benodigde aansluitingen (een geschikt rookgaskanaal, een geaard stopcontact en een rioolafvoer) zijn dan al aanwezig. Om dit goed vooraf te kunnen bepalen vragen wij je foto’s van je huidige cv-ketel te sturen via het contactformulier. Hiermee kunnen wij vóór de installatie bekijken of er sprake is van een standaard installatie.

Mocht er sprake zijn van meerwerk dan zullen wij dat met je bespreken of aangeven in de offerte.

 • Zijn alle kosten voor de installatie van de cv-ketel bij de prijs inbegrepen?
 • Ja, alle kosten zijn inbegrepen voor een ‘standaard installatie’ van jouw nieuwe cv-ketel:
 • Het aftappen van je verwarmingsinstallatie
 • Het demonteren en afvoeren van jouw oude cv-ketel **
 • Het demonteren en afvoeren van jouw oude expansievat
 • Het demonteren en afvoeren van jouw oude rookgasafvoer
 • Het monteren van een hoog rendement cv-ketel van ATAG
 • Het monteren van een expansievat 18 liter/1 bar
 • Het monteren van de volgende aansluitkranen; gaskogelkraan, inlaatcombinatie, veiligheidsventiel en vul/aftapkraan
 • Het monteren en aansluiten van verwarmingsleidingen (2x), waterleidingen (2x) en gasleiding met benodigde koppelingen*
 • Het monteren van de door jou gekozen thermostaat, indien van toepassing, op dezelfde plek als de huidige thermostaat
 • Het monteren en aansluiten van de nieuwe rookgasafvoer ****
 • Het vullen en in bedrijf stellen van de nieuwe cv-ketel ***
 • Uitleg door de monteur over jouw nieuwe cv-ketel

* Bij elke installatie zal als eerste de bestaande gasleiding worden afgeperst en geïnspecteerd op gaslekkage. Wij zijn wettelijk verplicht daarbij een aan het licht tredend defect direct te repareren, of aan een gasleverend Nutsbedrijf te rapporteren. Indien je in dat geval de reparatie of vervangingswerkzaamheden aan ons opdraagt, zullen de kosten afzonderlijk in rekening worden gebracht op basis van nacalculatie.

** Indien uw huidige cv-ketel een (ingebouwde) boiler bevat dan zijn er extra werkzaamheden nodig om uw cv-ketel te demonteren en afvoeren. De boiler moet worden afgetapt. De cv-ketel moet vaak uit elkaar worden gehaald om hij niet in een geheel naar benden kan. Soms moet er ook nog extra leidingwerk worden aangepast. Hiervoor wordt, afhankelijk van de grootte van de boiler, een meerprijs gerekend. Indien dit bij u van toepassing is staat dit vermeld bij het meerwerk in deze offerte.

*** De nieuwe cv-ketel wordt geïnstalleerd op de plaats van de oude cv-ketel. De installatie is inclusief het inregelen van de ketel, maar exclusief waterzijdig inregelen van de radiatoren.

**** Voor de standaard installatie dient er maximaal 1 meter lengte te zitten tussen de cv-ketel en de dakdoorvoer of gevel.

Hoe werkt een cv-ketel installatie?

De cv-ketel wordt geïnstalleerd op de datum en tijd die afgesproken is tijdens het bestellen. In het bestel proces geeft je een drietal voorkeursdata aan waarop de installatie mag plaatsvinden. Hierbij kun je kiezen uit een installatie in de ochtend of middag. Na het bestellen neemt ATAGwarmte contact met je op per telefoon om de installatie datum af te stemmen. De datum van installatie wordt vervolgens per email bevestigd.

De installatie van de cv-ketel neemt gemiddeld 5 uur in beslag. De CO-gecertificeerde cv installateur sluit de oude cv-ketel en de gastoevoer af en verwijdert de oude cv-ketel. Installatie en aansluiten van de nieuwe cv-ketel volgt. Als laatste wordt de cv-ketel door de cv installateur ingeregeld en afgesteld. Pas als de cv-ketel naar tevredenheid werkt, vertrekt de cv installateur. Als het nodig is om extra voorzieningen aan te brengen, zoals een nieuwe afvoer voor de rookgassen, kan de cv installatie langer in beslag nemen.

Hoe lang duurt een installatie?

De installatie van de nieuwe cv-ketel neemt gemiddeld 5 uur in beslag. Als het nodig is om extra voorzieningen aan te brengen, zoals een nieuwe afvoer voor de rookgassen, kan de installatie van de cv-ketel iets langer in beslag nemen.

Wie komt er bij mij installeren?

De cv-installateurs van ATAGwarmte zijn allemaal CO-gecertificeerd en ATAG SelectDealers. Een SelectDealer is een echte ATAG specialist. ATAG cv-ketels hebben dan ook geen geheimen voor de installateurs van ATAGwarmte. Dit maakt ons de landelijke ATAG-specialist, met een groot netwerk van gecertificeerde installateurs bij jou in de buurt.  In totaal hebben wij zo’n 600 hoog opgeleide ATAG kenners bij elkaar. Jouw installatie, onderhoud en reparaties worden dus altijd verricht door een installateur bij jou uit de buurt. Wel zo prettig.

ATAGwarmte blijft altijd je vaste aanspreekpunt. Dat is wel zo makkelijk. We zijn 7 dagen per week open. Doordeweeks van 08:00 tot 21:00 en in het weekend van 10:00 tot 17:00, via ons reguliere telefoonnummer 085-3032700.

Zo ben je altijd voorzien van landelijke service en vakmanschap van de lokale installateur.

Komt de installateur eerst bij mij thuis kijken?

Nee, dat is in de meeste gevallen niet nodig. Aan de hand van foto's van de huidige situatie kunnen onze ATAG experts vaak al een complete offerte toesturen. Mocht het wel nodig zijn dat er eerst een monteur langskomt, dan bespreken wij dat altijd van tevoren met je. Voor een hybride installatie met een warmtepomp is het altijd nodig dat er een installateur langskomt.