Warmtepomp vragen

Ik wil van het gas af, maar hoe?

Van het gas afgaan kan met een warmtepomp. Er zijn echter veel verschillende soorten warmtepompen. Met een hybride warmtepomp werkt de warmtepomp nog steeds samen met een cv-ketel. Een all-electric draait volledig zonder gas. Om eracher te kunnen komen welke warmtepomp het best in huis past, raden wij aan om de warmtepompwijzer in te vullen. Niet elk huis kan namelijk volledig van het gas af.

Kan ik ook alleen een warmtepomp kopen zonder cv-ketel?

Als je al klant bent bij ATAGwarmte en een cv-ketel van ons hebt hangen dan helpen wij je graag verder met een warmtepomp. 

Ben je nog geen klant bij ATAGwarmte? Overweeg je om een warmtepomp te kopen en wil je weten welke het beste bij jouw woning past? Dan adviseren wij je op maat. Vaak komt er een hybride oplossing uit maar dit hoeft niet altijd het geval te zien. Met een advies op maat komt onze technische specialist bij je thuis om te kijken welke specifieke warmtepomp het beste aansluit op de woning en comfort wensen. Op die manier weten we zeker dat de gekozen warmteoplossing het beste rendement behaalt.Voor dit advies op maat betaal je eenmalig €150,-. Bestel je een nieuwe warmtepomp bij ATAGwarmte? Dan ontvang je dit bedrag als korting op de aankoop.

Werkt een warmtepomp ook in de winter?

Warmtepompen werken ook in de winter, maar hebben dan minder capaciteit. Bij extreem lage buiten­temperaturen kunnen ze zichzelf zelfs uitschakelen. De ATAG warmtepompen zijn uniek en blinken uit met de monoblock technologie. Hierdoor wordt een hoog vermogen behaalt bij lage buitentemperaturen tot -20°C. Om te kijken welke warmtepomp het beste in uw huis past, wijzen wij u graag verder naar de warmtepompwijzer. 

 

 

Verandert mijn wooncomfort met een warmtepomp?

Het wooncomfort is vergelijkbaar met een cv-ketel. Het regelgedrag is wel anders bij een warmtepomp. Met een cv-ketel kan je in een korte tijd snel de temperatuur verhogen. Bij een warmtepomp kan dat niet. Het is daarmee belangrijk om de temperatuur constant te houden. 

Waarom zou ik een warmtepompboiler nemen?

Een warmtepompboiler is een interessante en slimme keuze wanneer je een grote behoefte hebt aan warm water. Heb je onlangs een nieuwe woning gekocht, verbouwd of gerenoveerd? Dan is een warmtepompboiler een mooie aanvulling op het verduurzamen van je verwarmingssysteem. Maar het kiezen van de juiste warmtepompboiler is een stuk complexer. Welke het beste past bij jouw woonsituatie, hangt namelijk af van diverse factoren. Neem contact met ons op voor meer informatie over alle mogelijkheden.