Let op! Vanaf 1 augustus zullen onze cv-ketel prijzen stijgen. U heeft tot en met 31 juli 2024 om te profiteren van de huidige prijs.

Warmtepomp werking

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp werkt eigenlijk als een omgekeerde koelkast. In plaats van dat hij warmte afvoert, haalt een warmtepomp juist warmte van buiten naar binnen. Een lucht/water-warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht via een buitenunit. De warmte wordt overgedragen aan een koudemiddel en in een binnenunit (in je woning) doorgegeven aan het centrale verwarmingssysteem.

Met een hybride warmtepomp, zoals de ATAG Energion M Hybrid All 40, kun je rond 70% op je gasverbruik besparen. Het grootste deel van het jaar stook je namelijk elektrisch. De cv-ketel (op gas) springt alleen bij als het heel koud is of voor warm water.

Wat is een hybride warmtepomp?

Warmtepompen zijn toestellen die op een milieuvriendelijke manier voor verwarming en voor warm water zorgen. Een hybride warmtepomp werk samen met een ander apparaat voor warmteopwekking. Bij ATAGwarmte verkopen wij hybride warmtepompen in combinatie met een cv-ketel. Een hybride warmtepomp maakt voor het grootste gedeelte van de tijd gebruik van gratis hernieuwbare energie waardoor tot 70% gasbesparing mogelijk is. 

Kan een warmtepomp ook koelen?

Ja. Als je een warmtepomp wilt die ook kan koelen, moet jouw installateur daar vanaf het begin rekening mee houden. Ook moet het afgiftesysteem hiervoor geschikt zijn. Wil je hier meer advies over, dan raden wij altijd aan om even contact op te nemen met onze warmtepomp experts via 085-3032700.

Maakt een warmtepomp veel geluid?

Alle ATAG warmtepompen zijn ontworpen om zoveel mogelijk geluidshinder tegen te gaan. Bij de specificaties van elke ATAG warmtepomp staat het geluidsvermogen van de buitenunit op 3 meter afstand. 

Voorbeeld: de Energion M Hybrid All 40 levert een geluidsvermogen van 39,5 decibel (A) op 3 meter afstand.