Intergas Xtreme VergelijkenAtag i36EC versus de Intergas Xtreme 36

Het kan best lastig zijn om een goede vergelijking te maken tussen cv-ketels. De Consumentenbond test daarom jaarlijks een selectie van cv-ketels. Hieruit komt een score naar voren op basis waarvan de cv-ketels worden gerangschikt. ATAG staat al sinds 2009 steevast in de top 3 van de Consumentenbond cv-ketel test. Ook dit jaar was de ATAG i36EC daar weer te vinden. Op nummer 1 vinden we dit jaar de Intergas Xtreme. Tijd voor een vergelijking dus! Hierbij vergelijken we deze nieuwkomer met onze ATAG i36EC ZoneDe conclusie is dat beide cv-ketels uitstekend zijn. Maar waar ligt nu de nuance?

Waar let je op bij het kiezen van een cv-ketel?

Rendement
Hoe hoger het rendement, hoe zuiniger de ketel. Het rendement staat namelijk voor het aantal procent van de geproduceerde warmte dat daadwerkelijk gebruikt wordt voor de opwarming van het huis of warm water. Sommige ketels halen zelfs een rendement van meer dan 100%. Dit kan omdat ze warmte terugwinnen. De warme gassen die vrijkomen, gebruikt de ketel opnieuw. Slimme technieken zorgen tegenwoordig dus voor een bijzonder hoog rendement.

Warmwateropbrengst
Een cv-ketel kan warm water verwarmen voor onder de douche of kraan. De hoeveelheid water die per minuut verwarmt kan worden verschilt per cv-ketel. We drukken dit uit in liters per minuut. Meer warmwater hoeft niet te betekenen dat de cv-ketel minder zuinig is. Het heeft eerder te maken met de capaciteit van de cv-ketel. Wil je graag op meerdere punten warm water of een stort douche? Kies dan voor minimaal 15 liter per minuut.

HR-Rookgasafvoer
Door de nieuwe milieueisen moeten nieuwe cv-ketels voorzien zijn van een HR-rookgasafvoer. De rookgasafvoer kan door de muur of het dak naar buiten worden aangebracht. Het is de schoorsteen van de cv-ketel, hierdoor worden de vrijgekomen dampen afgevoerd. Bij veel aanbieders wordt deze niet standaard meegeleverd, maar is wel noodzakelijk voor een correcte installatie. Het advies is altijd, om te controleren of er een HR-rookgasafvoer aanwezig is. Bij ATAGwarmte is dit onderdeel van het veiligheidspakket en wordt deze standaard vervangen.

Warmtewisselaar
De warmtewisselaar, het ‘hart’ van je cv-ketel, is een cruciaal onderdeel: hier wordt de warmte van de brander overgebracht op het water. Hoe beter de overdracht, hoe zuiniger je cv-ketel. Het unieke van ATAG t.o.v. andere merken is de slimme constructie van de RVS warmtewisselaar. Dat verklaart waarom ATAG cv-ketels het meest zuinig zijn en blijven, gedurende de hele levensduur. 

Intergas Xtreme vergeleken met de ATAG i36EC Zone

  ATAG i36EC Zone Intergas Xtreme 36
CW-klasse CW 5 CW 5

Rendement centrale verwarming

110.3 % 107 %

Rendement warm water

96 % 127,9 %

Materiaal Warmtewisselaar

Roestvrij staal Aluminium + Koper
Afmetingen (breedte x hoogte x diepte) 44 x 70 x 27,5 (cm)  45 x 76 x 28 (cm)
Warmwater opbrengst (38˚) 20,5 liter/minuut 16,5 liter/minuut
3-wegklep aanwezig Ja Nee
Automatisch ontluchtingsprogramma Ja Nee
Tapprofiel Warmwater XXL XXL
Cijfer Consumentenbond 7,7 7,9

ATAG i36EC een absoluut warmwater kanon!

De cv-ketels worden hierboven op belangrijke punten vergeleken. Zo is te zien in de tabel dat de ATAG I36EC Zone iets compacter is. Dit kan positief zijn voor kleinere ruimtes. Ondanks zijn compacte vorm, kan de ketel nog steeds 20,5 liter warm (38˚ graden) water leveren. Dit in tegenstelling tot de 16,5 liter die de Intergas Xtreme kan produceren. Als het aankomt op de warmwaterhoeveelheid zien we dat de ATAG i36EC Zone de intergas Xtreme achter zich laat. De Intergas Xreme heeft daarentegen wel weer een hoger rendement dan de ATAG i36EC Zone als het aankomt op warm water.

 

Wanneer je vloerverwarming hebt dan maakt het niet uit welke cv-ketel je kiest. Beide ketels kunnen hierop aangesloten worden. Voor de Intergas Extreme moet je daarbij rekening houden met meerkosten van circa € 75,- incl. BTW.

 

In tegenstelling tot de Intergas Xtreme, kan de supermoderne ATAG i36EC Zone kan verbonden worden met de nieuwste domotica. Heb je dus een Apple Homekit, Amazon Alexa of Google Home thuis staan? Dan kun je totale controle verwachten. 

 

Kijken we naar het rendement dat de cv-ketel behaalt op het verwarmen van jouw woning, dan is de ATAG i36EC Zone weer iets zuiniger dan de Intergas Xtreme. Dit verschilt op enkele procentpunten en er kan dan ook gesteld worden dat beide cv-ketels bijzonder zuinig zijn.

Tot slot speelt de prijs ook een belangrijke rol. Veel aanbieders werken namelijk met allerlei losse bijkomende kosten. Dan lijkt het misschien alsof je goedkoop uit bent. Terwijl dat achteraf helemaal niet het geval is. Bij ATAGwarmte betaal je één vaste prijs zonder verborgen kosten.

 

Zo installeren wij een nieuwe gaskraan, inlaatcombinatie, overstortventiel, waterkraan en expansievat.Bij het installeren van een cv-ketel vervangen wij altijd de rookgasafvoer. De rookgasafvoer is de schoorsteen die door dak of muur gaat. Bij een standaard cv installatie installeren wij de nieuwe cv-ketel op de plek van jouw huidige HR cv-ketel. De oude cv-ketel wordt standaard ook door ons weer afgevoerd. 

 

Veiligheid gaat boven alles. Daarom krijg je bij een cv installatie van ATAGwarmte altijd een veiligheidspakket! Op deze manier kan je echt zorgeloos genieten van warmte en comfort. Tijdens het installeren van de cv-ketel controleren wij de gasleiding op lekkage. Deze wordt afgeperst. Ook checken we de koolmonoxide in de rookgassen. Pas als alles veilig is bevonden kunnen wij de cv-ketel opleveren. Alleen zo kunnen wij garanderen dat je zorgeloos kan gaan genieten van de nieuwe cv installatie.

Conclusie vergelijking Intergas Xtreme 36 versus ATAG i36EC Zone


Vooropgesteld, beide cv-ketels zijn prijswinnaars. De ATAG i36EC Zone en de Intergas Xtreme zijn beiden in 2017 tot beste cv-ketel gekozen door de Consumentenbond. De ATAG in maart, de Intergas in september. De ATAG cv-ketel levert meer warm water, maar is op dit vlak iets minder zuinig dat de Intergas cv-ketel. Beide ketels leveren de hoeveelheid water voor een stortdouche. Wil je dan tevens op een 2 plek tegelijk warm water gebruiken? Dan adviseren wij van ATAGwarmte graag de i36EC Zone. Heb je een vraag, bel gerust. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar via 085-303 2700.

 

> bekijk aanbod

 

Advies

Wij zijn 7 dagen per week te bereiken op nummer 085 303 2700.

 

Offerte

Wil je graag een offerte ontvangen? Wij maken deze geheel vrijblijvend voor je op.