Algemene vragen

Op welke manieren en wanneer is ATAGwarmte bereikbaar?

Waarom alleen ATAG cv-ketels?

Kan er sprake zijn van bijkomende kosten?

Verkoopt ATAGwarmte alleen HR ketels?

Hoe kan ATAGwarmte een nieuwe cv-ketel zo goedkoop aanbieden?

Garantie

Kan ik gebruik maken van het herroepingsrecht?

Wat kan ik doen als ik een klacht heb?

 

Op welke manieren en wanneer is ATAGwarmte bereikbaar?

ATAGwarmte is er graag voor jou. Daarom zijn wij voor verkoop & advies dagelijks zowel via internet, als telefoon te bereiken van 08.00 uur ’s ochtends tot 21.00 uur ’s avonds. Zelfs in het weekend staan wij voor je klaar. Op zaterdag en zondag zijn wij geopend tussen 10:00 en 17:00. Je kunt ons bellen op 085-3032700. Heb je liever via e-mail contact of zijn wij gesloten? Neem dan contact op met ATAGwarmte via info@ATAGwarmte.nl of via het contactformulier.

Ben je reeds klant bij ATAGwarmte en heb je onverhoopt een storing aan je cv-ketel, dan staan wij uiteraard altijd voor je klaar! Onze storingsdienst is 24/7 bereikbaar via het bekende 085-3032700 nummer. Heb je een storing met een minder spoedeisend karakter dan kunt je ook altijd mailen naar info@ATAGwarmte.nl of contact opnemen via het contactformulier.

 

Waarom alleen ATAG cv-ketels?

Omdat wij alleen cv-ketels van ATAG verkopen, kunnen we jou een extra scherpe prijs aanbieden. Ons assortiment ATAG cv-ketels is geschikt voor 97% van alle woningen. Daardoor hebben wij voor vrijwel ieder huis een passende cv-ketel. Niet zomaar een cv-ketel, want ATAG maakt al 8 jaar op rij de beste cv-ketel van Nederland. De cv-ketels van ATAG zijn zeer energiezuinig en degelijk. Het is dus niet voor niets dat wij op onze ATAG cv-ketels met het bijbehorende service abonnement 15 jaar volledige garantie geven.

 

Kan er sprake zijn van bijkomende kosten?

Je koopt of huurt een cv-ketel bij ATAGwarmte inclusief een standaard installatie. Een standaard installatie wil zeggen dat alle benodigde aansluitingen voor een HR ketel reeds aanwezig zijn: gasleiding, waterleiding, warmwaterleiding, cv-aanvoer leiding, cv-retourleiding, afvoerrichting het riool, geaard stopcontact en een HR-geschikt rookgaskanaal. 

– Heb je momenteel een HR ketel, dan is dit reeds het geval en is er sprake van een standaard installatie. 

– Heb je momenteel een VR ketel of een conventionele (staande) cv-ketel, dan is er kans op meerwerk.

 

Als je twijfelt of het een standaard installatie betreft dan kun je altijd bellen 085-3032700. Wij kunnen je dan aan de hand van enkele eenvoudige vragen vertellen of het een standaard situatie betreft.

Als ATAGwarmte vinden wij dat de prijs voor installatie altijd geheel duidelijk moet zijn. Dus geen verrassingen achteraf. Tijdens het bestelproces vragen wij je dan ook om enkele foto’s te uploaden van de huidige cv-ketel installatie. Op basis van deze foto’s kunnen wij inschatten of er inderdaad sprake is van een standaard installatie (zonder meerprijs).

 

Mochten er onverhoopt toch extra werkzaamheden benodigd zijn, dan informeren wij je hier direct over. In deze gevallen ontvang je van te voren een duidelijke prijsopgaaf. Mochten deze hoger uitvallen dan gedacht, dan mag je de koop natuurlijk altijd ongedaan maken, zonder bijkomende kosten.

 

Alle getoonde prijzen bij ATAGwarmte zijn inclusief BTW.

 

Verkoopt ATAGwarmte alleen HR ketels?

Ja, een HR ketel is tegenwoordig de norm. Negen van de tien ketels die nu worden verkocht zijn HR ketels. Een gewone cv-ketel is misschien iets goedkoper in aanschaf (red. wellicht niet als je naar de prijzen kijkt van ATAGwarmte), maar over de hele levensduur is een HR ketel goedkoper. Een VR ketel (verbeterd rendement) wordt bijna alleen nog maar verkocht als het technisch niet anders kan. Een HR ketel is zuiniger met energie en verdient zichzelf daarom eerder terug. Omdat een HR ketel veel zuiniger is met aardgas, bespaar je, vergeleken met een cv-ketel met conventioneel rendement, tot 270,- euro per jaar op je gasrekening. In dat geval heb je een HR ketel van ATAGwarmte al binnen 5 jaar terugverdiend!

 

Hoe kan ATAGwarmte een nieuwe cv-ketel zo goedkoop aanbieden?

Wij hoeven geen geld te steken in winkelpanden. We hebben een klein hoofdkantoor met minimale kosten en een samenwerkend netwerk van deskundige en door de ATAG fabriek opgeleide installatiebedrijven. ATAGwarmte biedt alleen cv-ketels aan van het merk ATAG, de best geteste cv-ketels in Nederland. Doordat we keuzes maken hoeven we ook geen voorraden van alle merken cv-ketels aan te houden. Dat scheelt een slok op een borrel.

Als je bij ATAGwarmte een cv-ketel koopt, dan kun je kiezen voor de eerste 2 jaar inclusief service abonnement (met uitzondering van eventuele acties). Dit service abonnement wordt na 24 maanden automatisch verlengd en is maandelijks opzegbaar. Mede daarom kunnen we de cv-ketel zelf voordeliger aanbieden. Het service- en onderhoudsabonnement heeft zelf ook een scherpe prijs. Alles bij elkaar opgeteld zorgt ervoor dat wij ATAG HR ketels tegen een zeer scherpe prijs kunnen installeren.

 

Garantie

Bij ATAGwarmte koop je een cv-ketel altijd met 2 jaar standaard garantie. Je kunt ook kiezen voor de eerste 2 jaar inclusief all-in service abonnement voor een volledige garantie op je cv-ketel met onderhoud en 24/7 service. Dit service abonnement wordt na 24 maanden automatisch verlengd tegen een maandelijks vooraf te betalen bedrag van 11,86 p/mnd. en is maandelijks opzegbaar. De maximale looptijd van het service abonnement is 15 jaar. Binnen dit abonnement is alles voor je geregeld met betrekking tot onderhoud en storingen. Zo komen wij periodiek jouw cv-ketel reinigen en mocht je onverhoopt een storing hebben aan je cv-ketel, dan komen wij deze kosteloos voor je verhelpen. Er is dus geen sprake van bijkomende kosten zoals; arbeidsloon, voorrijkosten of materiaalkosten. Middels het All-in Service-abonnement heb je dus een volledige garantie op een juiste werking van de cv-ketel.

 

Kan ik gebruik maken van het herroepingsrecht?

Elke consument in Nederland kan gebruik maken van het herroepingsrecht. Mocht je na je bestelling toch de koop of huur van de cv-ketel willen annuleren, dan kan dat. Neem telefonisch of per mail contact met ons op om de bestelling te annuleren. Je kunt op elk gewenst moment tot aanvang van de installatiewerkzaamheden de koop of huur overeenkomst annuleren.

 

Wat kan ik doen als ik een klacht heb?

 • Natuurlijk willen wij dat je tevreden bent over de service van ATAGwarmte. Wij zullen er alles aan doen om jouw klacht naar tevredenheid op te lossen. Als je vindt dat je niet naar behoren bent geholpen door een van de medewerkers van ATAGwarmte of door een van de medewerkers van onze installateurs, dan hopen wij dat van je te vernemen. 
 • Tevreden klanten zijn van groot belang voor ons. Wij zullen op de kortst mogelijke termijn (maximaal binnen 10 werkdagen) contact met je opnemen om gezamenlijk te kijken hoe wij een oplossing kunnen bieden. Je kunt ons bellen, mailen of schrijven met jouw klachten naar:

ATAGwarmte 

Weesperstraat 118-N 

1112 AP Diemen 

Telefoon: 085-3032700 

Info@ATAGwarmte.nl
 
ATAGwarmte ook te bereiken via ons contact formulier

Vragen nieuwe cv-ketel

Hoe lang gaat een cv-ketel mee?

Wat is het verschil tussen VR-Ketel en een HR-Ketel?

Kan ik op meerdere plekken warm water krijgen met mijn cv-ketel?

Vul de ketelkiezer in en krijg direct advies!

Mijn cv-ketel is kapot. Hoe snel kan ik een nieuwe cv-ketel laten installeren?

OK, leuk allemaal, maar doe mij eerst maar een offerte.

Hoe bestel ik een cv-ketel bij ATAGwarmte?

 

Hoe lang gaat een cv-ketel mee?

Een cv-ketel gaat gemiddeld 15 jaar mee. Daarna doet je cv-ketel het nog wel, maar werkt hij veel minder zuinig. Ook is er een grote kans dat je cv-ketel in storing gaat. Proactief je cv-ketel vervangen bespaart je dus letterlijk een koude douche. Daarnaast is een nieuwe cv-ketel zuiniger. Hetgeen het energielabel van je huis en je gasrekening positief beïnvloed.

 

Wat is het verschil tussen VR-Ketel en een HR-Ketel?

Een HR-ketel heeft een veel Hoger Rendement. Een HR ketel mag pas zo heten bij een rendement van minimaal 107%. Het aardgas wordt zó efficiënt gebruikt dat het rendement ‘technisch’ hoger dan 100% ligt. Daarnaast maakt een HR ketel slim gebruik van de restwarmte. Hierdoor verdient een HR ketel zichzelf binnen een aantal jaar terug. In vergelijking met een conventionele VR ketel bespaar je tot 270,- Euro per jaar op je gasrekening.

 

Kan ik op meerdere plekken warm water krijgen met mijn cv-ketel?

Cv-ketels worden ingedeeld in de zogenaamde CW-klasse. Dit staat voor Comfortklasse Warmwater. Kort gezegd: hoe hoger het getal des te meer warm water. Vanaf de CW-5 klasse wordt warm water tappen op twee punten mogelijk. Maar let op, want de cv-ketel is niet alleen. De waterdruk is ook van invloed op de hoeveelheid warm water. Deze is niet overal in Nederland gelijk. Wil je het zeker weten? Bel even met ATAGwarmte op 085-3032700. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar.

 

Vul de ketelkiezer in en krijg direct advies!

Elke woning vraagt om een andere cv-ketel. ATAGwarmte heeft verschillende soorten cv-ketels, elk met zijn eigen unieke eigenschappen. Zo hebben wij cv-ketels voor de kleinere woningen, maar ook cv-ketels voor de grote woningen. Om tot de meest geschikte cv-ketel te komen voor jouw woning, heeft ATAGwarmte een cv-ketelkiezer. Dan heb je binnen 1 minuut een advies op maat!

 

Mijn cv-ketel is kapot. Hoe snel kan ik een nieuwe cv-ketel laten installeren?

Valt jouw huidige cv-ketel regelmatig in storing? Lekt de boiler of kan je alleen douchen nadat de cv-ketel is gereset? Dan wordt het mogelijk tijd om een nieuwe cv-ketel te laten installeren. Door ons uitgebreide netwerk van zo’n 40 professionele installatiebedrijven kunnen wij je snel helpen. Vaak al de volgende dag. Heb je dus met spoed een nieuwe cv-ketel nodig? Dan kun je ons het beste even bellen: 085-3032700. Op werkdagen zijn wij geopend tussen 8:00 – 21:00 uur. Ook in het weekend kan je ons bellen, tussen 10:00 – 17:00 uur.

 

OK, leuk allemaal, maar doe mij eerst maar een offerte.

Om een goede offerte op te kunnen maken ontvangen wij graag een aantal gegevens. Zo zijn wij benieuwd naar het type cv-ketel dat je nu hebt, dus niet alleen het merk maar ook het type. Op die manier kunnen wij je een aanbod doen van een gelijkwaardig toestel. Vaak kunnen we dit zien aan de hand van een aantal foto’s. Deze kun je gewoon uploaden met je offerteaanvraag. Op basis hiervan maken wij dan een offerte en sturen die via e-mail naar je toe. Spreekt het aanbod je aan? Dan kan je de cv-ketel eenvoudig bij ons op de website bestellen.

 

Hoe bestel ik een cv-ketel bij ATAGwarmte

Een nieuwe cv-ketel bestel je op onze koop of huur pagina. Je bestelling is definitief als je een aanbetaling doet. Dat kan eenvoudig en vertrouwd via iDeal. Na de aanbetaling nemen we direct contact met je op om alles door te nemen. Bij de bestelling geef je aan op welke dagen de cv-ketel kan worden geplaatst. We vragen je om minimaal twee mogelijkheden op te geven. Dat kan zelfs op zaterdag. Heb je heel veel spoed, omdat je cv-ketel kapot is, bel dan even met ons: 085-3032700. Dan zoeken we snel naar een oplossing. Dagelijks zijn wij bereikbaar, zeven dagen per week.

Pas nadat de cv-ketel is geplaatst, betaal je het resterende bedrag van de cv-ketel en de installatie. Wel zo makkelijk en veilig. Het resterende bedrag betaal je via een automatische incasso.

Vragen installatie cv-ketel

Wat is een standaard installatie?

Hoe werkt een cv-ketel installatie?

Hoe lang duurt de cv-ketel installatie?

Komt de installateur eerst bij mij thuis kijken?

 

Wat is een standaard installatie?

De meeste cv-ketels die wij plaatsen vervangen een oude HR cv-ketel. In dit geval is er veelal sprake van een standaard installatie. De benodigde aansluitingen (een geschikt rookgaskanaal, een geaard stopcontact en een rioolafvoer) zijn dan al aanwezig. Om dit goed vooraf te kunnen bepalen vragen wij je foto’s van je huidige cv-ketel te sturen via het contactformulier. Hiermee kunnen wij vóór de installatie bekijken of er sprake is van een standaard installatie.

Mocht er sprake zijn van meerwerk dan zullen wij dat met je bespreken of aangeven in de offerte.

 • Zijn alle kosten voor de installatie van de cv-ketel bij de prijs inbegrepen?
 • Ja, alle kosten zijn inbegrepen voor een ‘standaard installatie’ van jouw nieuwe cv-ketel:
 • Het aftappen van je verwarmingsinstallatie
 • Het demonteren en afvoeren van jouw oude cv-ketel
 • Het demonteren en afvoeren van jouw oude expansievat
 • Het demonteren en afvoeren van jouw oude rookgasafvoer
 • Het monteren van een hoog rendement cv-ketel van ATAG
 • Het monteren van een expansievat 18 liter/1 bar
 • Het monteren van de volgende aansluitkranen; gaskogelkraan, inlaatcombinatie, veiligheidsventiel en vul/aftapkraan
 • Het monteren en aansluiten van verwarmingsleidingen (2x), waterleidingen (2x) en gasleiding met benodigde koppelingen
 • Het monteren van de door jou gekozen thermostaat, indien van toepassing, op dezelfde plek als de huidige thermostaat
 • Het monteren en aansluiten van de nieuwe rookgasafvoer
 • Het vullen en in bedrijf stellen van de nieuwe cv-ketel
 • Uitleg door de monteur over jouw nieuwe cv-ketel

*Bij elke installatie zal als eerste de bestaande gasleiding worden afgeperst en geïnspecteerd op gaslekkage. Wij zijn wettelijk verplicht daarbij een aan het licht tredend defect direct te repareren, of aan een gasleverend Nutsbedrijf te rapporteren. Indien je in dat geval de reparatie of vervangingswerkzaamheden aan ons opdraagt, zullen de kosten afzonderlijk in rekening worden gebracht op basis van nacalculatie.

 

Hoe werkt een cv-ketel installatie?

De cv-ketel wordt geïnstalleerd op de datum en tijd die afgesproken is tijdens het bestellen. In het bestel proces geeft je een drietal voorkeursdata aan waarop de installatie mag plaatsvinden. Hierbij kunt je kiezen uit een installatie in de ochtend of middag. Na het bestellen neemt ATAGwarmte contact met je op per telefoon om de installatie datum af te stemmen. De datum van installatie wordt vervolgens per email bevestigd.

De installatie van de cv-ketel neemt gemiddeld 5 uur in beslag. De cv installateur sluit de oude cv-ketel en de gastoevoer af en verwijdert de oude cv-ketel. Installatie en aansluiten van de nieuwe cv-ketel volgt. Als laatste wordt de cv-ketel door de cv installateur ingeregeld en afgesteld. Pas als de cv-ketel naar tevredenheid werkt, vertrekt de cv installateur. Als het nodig is om extra voorzieningen aan te brengen, zoals een nieuwe afvoer voor de rookgassen, kan de cv installatie langer in beslag nemen.

 

Hoe lang duurt de cv-ketel installatie?

De installatie van de nieuwe cv-ketel neemt gemiddeld 5 uur in beslag. Als het nodig is om extra voorzieningen aan te brengen, zoals een nieuwe afvoer voor de rookgassen, kan de installatie van de cv-ketel iets langer in beslag nemen.

 

Komt de installateur eerst bij mij thuis kijken?

Nee, dat is in de meeste gevallen niet nodig. Als je al een cv-ketel hebt, wordt je nieuwe cv-ketel in principe op dezelfde plaats gemonteerd. Je kunt de cv installateur wel helpen door een of meerdere foto’s te maken van de plek waar de cv-ketel installatie plaats moet vinden. Upload de foto’s via onze website of stuur ze direct met je smartphone naar info@atagwarmte.nl

 

Vragen cv-ketel onderhoud

Wat is het verschil tussen cv-ketel onderhoud en cv-ketel service?

Moet ik zelf een afspraak maken voor onderhoud aan mijn cv-ketel of doet ATAGwarmte dit?

Waarom heeft een cv-ketel onderhoud nodig?

Wat zit er in mijn ATAGwarmte service abonnement?

Als ik een storing heb, word ik dan dezelfde dag geholpen?

Kan ik zelf mijn cv-ketel onderhoud uitvoeren?

Komen jullie ook in het weekend of ’s avonds voor cv-ketel onderhoud?

 

Wat is het verschil tussen cv-ketel onderhoud en cv-ketel service?

Cv-ketel onderhoud betekent dat een cv installateur elke 2 jaar bij jou thuis komt om jouw cv-ketel een onderhoudsbeurt te geven. Cv ketel service wil zeggen dat je ook geholpen wordt bij een storing aan jouw cv-ketel. Met het ATAGwarmte cv-ketel service abonnement krijg je én onderhoud aan jouw cv-ketel én een reparatieservice bij storingen. Het cv onderhoud wordt verzorgd door de ATAG SelectDealer die de cv-ketel bij jou heeft geplaatst. Je hebt nooit meer onvoorziene kosten. Je betaalt één vast bedrag per maand voor onderhoud, service, onderdelen en arbeidsloon.

 

Moet ik zelf een afspraak maken voor onderhoud aan mijn cv-ketel of doet ATAGwarmte dit?

Als je bij ATAGwarmte een cv-ketel hebt gekocht met een ATAGwarmte cv-ketel service abonnement, sta je al bij ons in de planning voor cv onderhoud. Je ontvangt tijdig bericht voor een onderhoudsbeurt van jouw cv-ketel.

 

Waarom heeft een cv-ketel onderhoud nodig?

Cv-ketel onderhoud is belangrijk om een cv-ketel storing te voorkomen. Schoonmaken en afstellen van onderdelen van de cv-ketel, en het vervangen van slijtende onderdelen, betekent dat de cv-ketel langer meegaat en zo zuinig mogelijk zijn werk doet.

Een cv-ketel maakt per jaar zo’n 1000 branduren. Ter vergelijking: Een auto die zoveel uren maakt, heeft dan al 75.000 kilometer op de teller staan. Elke 2 jaar cv-ketel onderhoud is dus net zoiets als een servicebeurt voor de auto na 150.000 kilometer!

 

Wat zit er in mijn ATAGwarmte service abonnement?

Jouw cv-ketel wordt elke 2 jaar door de cv installateur onderhouden op de volgende punten:

 • Goede werking centrale verwarming;
 • Goede werking warm tapwater;
 • Veilige werking van jouw cv-ketel;
 • Metingen;
 • Cv-ketel reinigen;
 • Cv-ketel onderdelen met slijtage of defecten vervangen.

ATAGwarmte cv-ketel service abonnement

 

Als ik een storing heb, word ik dan dezelfde dag geholpen?

Een storing aan de cv-ketel wordt bij ATAGwarmte zo snel mogelijk verholpen. We hebben een 24/7 servicedienst. De cv installateurs in ons netwerk komen de storing zo snel mogelijk verhelpen. De monteur is van dezelfde ATAG SelectDealer die jouw cv-ketel heeft gemonteerd en weet alles van de ATAG cv-ketel die je bij ATAGwarmte hebt gekocht.

 

Kan ik zelf mijn cv-ketel onderhoud uitvoeren?

Echt cv onderhoud kun je het beste overlaten aan de cv installateur. Maar je kunt wel een aantal dingen doen om te zorgen dat de cv-ketel goed werkt:

 • De waterdruk van de cv-ketel controleren. Op de manometer moet de waterdruk tussen de 1,5 en 2 bar staan.  De waterdruk van de cv-ketel controleren
 • De cv-ketel bijvullen. Dat doe je als de waterdruk te laag is.
 • De cv-ketel aftappen. Dat doe je als de waterdruk te hoog is, of als het water uit het CV-systeem moet. 
 • De cv-ketel thermostaat afstellen. Stel de temperatuur van je cv-ketel nooit lager in dan 60° Celsius en nooit hoger dan 80° Celsius. Cv-ketel thermostaat afstellen
 • De cv-ketel ontluchten. Als er lucht in de leidingen zit, kunnen de radiatoren niet goed warm worden.

 

Komen jullie ook in het weekend of ’s avonds voor cv-ketel onderhoud?

Bij een urgente storing staat de cv installateur altijd klaar voor klanten die een ATAGwarmte cv-ketel service abonnement hebben. Dus ook ’s avonds of in het weekeinde.

Vragen cv-ketel storingen

Mijn cv-ketel/kamerthermostaat geeft aan dat er een storing is. Kan ik zelf iets doen?

Mijn thermostaat geeft niets weer op de display…

Mijn ketel doet het wel met verwarming, maar bij warm water valt hij steeds uit…

Mijn verwarming doet het wel, maar mijn vloerverwarming maar heel matig…

De installatie moet vaak bijgevuld worden…

Mijn radiatoren in de kamer zijn koud…

Lawaai in radiatoren en of leidingen (ruisen/borrelen)…

Ik heb geen warm water uit mijn thermostaatkraan in de douche…

Hoe snel word ik geholpen met mijn cv-ketel storing?

Ik ruik gas bij de cv-ketel, wat moet ik doen?

 

Mijn cv-ketel/kamerthermostaat geeft aan dat er een storing is. Kan ik zelf iets doen?

Geeft de kamerthermostaat een foutcode, check dan het display van de cv-ketel. Meestal kun je de ‘reset’-knop indrukken zodat de cv-ketel en de verwarming opnieuw opgestart worden. Blijft het display een storingscode aangeven, kijk dan in de handleiding van de cv-ketel. Volg de omschrijving uit de handleiding. Lukt het niet? Bel ATAGwarmte op 085-3032700

Download hieronder de handleiding van jouw cv-ketel:

Welke punten van de cv-ketel kan ik zelf nalopen als de verwarming niet werkt? Check of:

 • De cv-ketel aanstaat en de stekker in het stopcontact zit.
 • De stroomvoorziening in huis werkt.
 • Er voldoende waterdruk in de centrale verwarming is (1,5 tot 2 bar).
 • De gaskraan open is.
 • De kamerthermostaat het doet.
 • De temperatuur op de kamerthermostaat niet te laag is ingesteld.
 • De radiatoren van de verwarming voldoende open staan.

Mijn thermostaat geeft niets weer op de display…

Mogelijke oorzaak:

Mogelijk is de stroom van de ketel eraf, en dus geen voeding aan de thermostaat. Is er wel stroom dan kan een draadbreuk of een slecht contact (draadje zit los) de oorzaak zijn. Bij een draadloze thermostaat kunnen de batterijen leeg zijn. Vervang dan de batterijen.

Oplossing:

Zorg voor voeding voor de thermostaat. Bel anders ATAGwarmte.

 

Mijn ketel doet het wel met verwarming, maar bij warm water valt hij steeds uit…

Mogelijke oorzaak:

Gasvoordruk kan te laag zijn. Voor warm water gebruikt de ketel het volledige ‘hoog vermogen’. Daar is dan te weinig gasdruk voor.

Oplossing:

Neem contact op met ATAGwarmte. Blijkt inderdaad de gasdruk te laag, dan zal het netwerk/gasbedrijf ingeschakeld moeten worden.

 

Mijn verwarming doet het wel, maar mijn vloerverwarming maar heel matig…

Mogelijke oorzaak:

Dit kan meerdere oorzaken hebben. Zit de stekker van je vloerverwarming in het stopcontact? Doet je pomp het? Mogelijk zit er vuil in de slangen.

Oplossing:

Voor het vervangen van je pomp of het spoelen van je slangen heb je een specialist nodig. Neem contact op met ATAGwarmte. Wij kunnen je helpen, maar deze reparatie zit helaas niet in het ATAGwarmte service abonnement.

 

De installatie moet vaak bijgevuld worden…

Mogelijke oorzaak:

Als na enige tijd nog steeds regelmatig moet worden bijgevuld, dan is er mogelijk een lek in het systeem. Het kan ook dat het expansievat defect is.

Oplossing:

Check de installatie op lekkage, ook in de kruipruimte. Het expansievat kun je checken door te tikken op de bovenste helft (dof=water) en de onderste  helft (lucht=hol). Is het geluid alleen dof, dan kan het expansievat lek zijn.

 

Mijn radiatoren in de kamer zijn koud…

Mogelijke oorzaak:

Hier zijn diverse oorzaken mogelijk. Staan de kranen open? Vraagt de thermostaat om warmte? Heeft de thermostaat voeding, van draad of, bij draadloos, batterij. Is de ketel aan (check of je wel warm water hebt, schijnt de zon vol op de thermostaat? Of zit er lucht in de radiator?

Oplossing:

Probeer stap voor stap zaken uit te sluiten. Heb je een vraag, bel ATAGwarmte.

 

Lawaai in radiatoren en of leidingen (ruisen/borrelen)…

Mogelijke oorzaak:

Er zit waarschijnlijk te veel lucht in de installatie en te weinig waterdruk.

Oplossing:

Ontluchten en daarna bijvullen.

 

Ik heb geen warm water uit mijn thermostaatkraan in de douche…

Mogelijke oorzaak:

Check of je wel warm water hebt op een andere kraan. Is dat wel het geval, dan is mogelijk je thermostaatkraan kapot. Wat ook kan is dat een filter (tussen douchekop en doucheslang) is vervuild.

Oplossing:

Check eerst de filter, anders contact opnemen met ATAGwarmte voor advies.

 

Hoe snel word ik geholpen met mijn cv-ketel storing?

Een storing aan de cv-ketel wordt bij ATAGwarmte binnen 24 uur verholpen. We hebben een 24/7 servicedienst. De ATAG SelectDealers in ons netwerk komen zo snel mogelijk de storing verhelpen. Zij weten alles van jouw ATAG cv-ketel die je bij ATAGwarmte hebt gekocht.

 

Ik ruik gas bij de cv-ketel, wat moet ik doen?

– Maak geen vuur en doe geen lichtschakelaars aan. 

– Sluit de hoofdkraan van de gasleiding. 

– Open ramen en deuren. 

– Bel het energiebedrijf.

 

Komt er ’s avonds ook een monteur bij storing aan mijn cv-ketel?

Bij een urgente storing staan onze installateurs altijd klaar voor onze klanten. Dus ook ’s avonds of in het weekeinde. ATAGwarmte is zeven dagen per week bereikbaar op: 085-3032700